Brazilie overtuigt weer niet, maar wint nu wel

Tegen Nigeria liet Brazilië weinig zien van het verwachte potentieel. Ook tegen Zwitserland maakte de regerende wereldkampioen weinig indruk, al was het (magere) resultaat wel goed (1-0).

Brazilië begon in Emmen voortvarend. Ernane had nog te veel tijd nodig, maar na minder dan een kwartier stond Zwitserland op achterstand. Verdediger Gladstone kopte raak uit een corner.

De snelle voorsprong ten spijt, veel was er niet te genieten van Braziliaanse hoogstandjes. Het meeste gevaar kwam van Zwitserland, dat in de eerste helft meerdere kansen kreeg op de gelijkmaker. Goran Antic, Johan Vonlanthen en Reto Ziegler misten het geluk of stuitten op de Braziliaanse doelman Renan.

Na rust kon Zwitserland ondanks verwoede pogingen weinig meer uitrichten. Pas tegen het einde van de wedstrijd kwamen de mannen van coach Pierre-André Schuermann vervaarlijk opzetten, met de stijlvolle omhaal van Vonlanthen als hoogtepunt.

Omdat Brazilië weinig behoefte voelde zich in aanvallend opzicht te laten zien, was een teleurstelling over het gebodene op z'n plaats. De misser van Tardelli in blessuretijd, alleen voor keeper Swen Koenig, paste in dat plaatje.

Voor de Zuid-Amerikanen stemde het resultaat wel tot tevredenheid. Want met de 1-0 overwinning kan het zich gaan opmaken voor het vervolg van het toernooi en zich mogelijk ook revancheren voor weer een matige wedstrijd.