Brighton geeft met vier Nederlanders voorsprong uit handen tegen Nottingham

Brighton & Hove Albion heeft het nagelaten om de top-4 van de Premier League binnen te komen. Thuis tegen Nottingham gaf de Nederlands getinte ploeg een 2-1 voorsprong uit handen.

Brighton & Hove Albion
2 - 2
Nottingham Forest

Met Bart Verbruggen, Joël Veltman en Jan Paul van Hecke in de basis begon Brighton in eigen huis aan de klus tegen Nottingham Forest. De Nederlanders kenden echter een matige start met hun ploeg. Carlos Baleba haalde Callum Hudson-Odoi neer in het strafschopgebied en Chris Wood schoot raak vanaf de stip.

Nog voor rust deed de thuipsloeg wat terug. Van Hecke slingerde de bal voor en Jack Hinshelwood kopte fraai raak. Toen Danny Welbeck op slag van rust met een vrije trap zijn derde treffer van het seizoen maakte, had Brighton de wedstrijd flink onder controle.

Dat was in de tweede helft niet anders, maar een derde treffer bleef uit. De Eredivisie-invloeden werden na een uur nog groter toen Mats Wieffer en Yankuba Minteh binnen de lijnen kwamen, maar voor Brighton ging het kort daarna mis. Uit een razendsnelle counter maakte Ramon Sosa de 2-2.

Nottingham moest in de laatste tien minuten het punt met tien man verdedigen. Morgan Gibbs-White kreeg zijn tweede gele kaart na een roekeloze tackle op invaller João Pedro. Dit tot woede van Nottingham-manager Nuno Espirito Santo, die eveneens een rode kaart ontving.

In de slotfase drong Brighton nog wel aan, maar de grote kansen bleven uit. De ploeg blijft door het puntje wel knap zevende in de Premier League. Eén plaatsje boven tegenstander Nottingham. Beide ploegen zijn nog ongeslagen in de competitie dit seizoen.