Brille Eto'o en Deco bezorgen Barça de winst

En dat zijn er 35. Zoveel punten verzamelde Barcelona in veertien wedstrijden in de Primera División. In Camp Nou bleek ook het uiterst verdedigende Málaga geen partij (4-0).

Brille Eto'o en Deco bezorgen Barça de winst

Barça hoefde niet eens briljant te spelen om tot die uitslag te komen. Twee geweldige momenten waren voldoende om Málaga nog voor rust plat te krijgen. En na rust hielden de Catalanen de bal simpel in bezit om nog twee keer te scoren.

Samuel Eto'o zorgde voor het eerste hoogtepunt. In de 25ste minuut gooide de Kameroener er met de bal aan zijn voet een versnelling uit die alleen Thierry Henry in zijn repertoire heeft zitten. Alleen voor Juan Catalayud maakte Eto'o de 1-0.

Daarna liet Deco een verbluffend staaltje techniek en precisie zien. Op twintig meter van het doel manoeuvreerde de Portugees zich vrij en mikte de bal vrijwel zonder uithaal steenhard in de bovenhoek.

Een knappe individuele actie van Andrés Iniesta leidde tot de 3-0 en opnieuw Eto'o zorgde voor de vierde Catalaanse treffer. Het was zijn twaalfde van het seizoen, waarmee hij met afstand topscorer is in de Primera División.

Bekijk hier al onze video's