Bruno Fernandes krijgt gelijk van FA: rode kaart ingetrokken

Reacties

Bruno Fernandes is vrijgesproken na zijn rode kaart tegen Tottenham Hotspur (0-3). De aanvoerder van Manchester United kreeg een rode prent voorgehouden na een vooral ongelukkige tackle en kondigde al aan in beroep te gaan. Dat is met succes gebeurd.

Bruno Fernandes krijgt gelijk van FA: rode kaart ingetrokken
Manchester United
Manchester United
0 - 3
Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur

De middenvelder van The Red Devils werd aanvankelijk geschorst voor de wedstrijden tegen Aston Villa, Brentford en West Ham United, maar kan die duels gewoon in actie komen voor Manchester United. De FA heeft de schorsing voor Fernandes namelijk ingetrokken.

De hoofdrolspeler was al woedend na de prent en zocht zelf de media op om zijn verhaal te doen. 'Dit is nooit een rode kaart', brieste Fernandes. 'Ik ben het ermee eens dat het een overtreding is, maar nooit rood. De scheidsrechter probeerde me te vertellen dat hij zag dat er duidelijk contact was met mijn noppen, maar echt niet... Ik heb hem niet geraakt met mijn noppen, zelfs niet met mijn voet. Het was mijn enkel.'

De FA kon zich vinden in die lezing en heeft de schorsing derhalve ongedaan gemaakt. Voor Erik ten Hag is dat extra zuur, omdat hij met elf tegen elf wellicht wel kans had gemaakt op een resultaat tegen de Spurs. Het wegstrepen van de schorsing is uiteraard wel goed nieuws, want met Kobbie Mainoo (blessure) viel er nog een middenvelder weg in het duel met Tottenham.

Premier League

Stand Premier League 2024/2025

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
10
Nottingham Forest
6
2
3
1
6-5
+1
9
11
AFC Bournemouth
6
2
2
2
8-9
-1
8
12
Brentford
6
2
1
3
8-10
-2
7
13
Manchester United
6
2
1
3
5-8
-3
7
14
West Ham United
6
1
2
3
6-10
-4
5
15
Ipswich Town
6
0
4
2
5-10
-5
4
* Actueel tot en met 1 okt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Meer Bruno Fernandes
Meer over Bruno Fernandes
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.