BV Veendam daagt redder voor de rechter

Hoewel het bestuur van BV Veendam zeer verdeeld was, heeft voorzitter Max Becherer toch besloten om ex-bestuurslid en geldschieter Jans Norder voor de rechter te dagen. De club wil direct geld zien van de man die die al 1,4 miljoen euro in de club stak en de club redde van de ondergang.

BV Veendam daagt redder voor de rechter

De Eerstedivisionist komt op een begroting van 2,8 miljoen euro ruim één miljoen euro tekort en het voortbestaan van Veendam is serieus in gevaar. Binnen de club is een groep die een kort geding als de enige uitweg ziet, terwijl een andere stroming achter de schermen met nog twee partijen over de oplossing praat.

'Ik ben niet boos', reageert Norder tegenover Voetbal International. 'Het is alleen heel erg jammer dat het zover komt. Alle gesprekken die wij met bepaalde partijen voeren staan onder tijdsdruk, maar in plaats de tijd te vertragen wordt de klok door deze actie van sommige bestuursleden vooruit gezet. Ik begrijp dat er vanuit de publieke opinie druk is, maar dit is zakelijk heel onverstandig.'

Het is nog maar de vraag of er sprake is van een betalingsverplichting, want het ex-bestuurslid claimde onlangs in VI al zeshonderdduizend euro meer in de club te hebben gestoken dan contractueel was afgesproken. 'Op dit moment ben ik nog 24 uur per dag bezig om de club die mij nu dagvaart te redden', zegt Norder.

'Maar tijdens het kort geding ga ik met opgeheven hoofd de waarheid vertellen. Verder hoop ik dat de beperkt resterende tijd voldoende is om betaald voetbal in Veendam te waarborgen. Mocht de uitkomst voor mij negatief zijn, dan ga ik onmiddellijk in hoger beroep. Ik kan me niet voorstellen dat er in Nederland geen instantie is die dit ook absolute onzin vindt.' Max Becherer was niet bereikbaar voor commentaar.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen