Canadese pers ziet uitblinkersrol voor Frimpong en rept van 'magnifieke goal'

De Canadese pers vond na de ontmoeting tussen Nederland en Canada donderdagavond dat de wedstrijd het scoreverloop weerspiegelde: een evenwichtige eerste helft (ruststand: 0-0) en een eenzijdig tweede bedrijf (eindstand: 4-0). Jeremie Frimpong wordt specifiek bewierookt.

4 - 0
Canada
Canada

De website Sporting News schrijft het volgende: 'In de eerste helft wist de Red Bull-tactiek van Jesse Marsch de sterke Nederlandse voorhoede te beteugelen. Na rust viel het in duigen, met Jeremie Frimpong als uitblinker. Hij bereidde de 1-0 voor en scoorde de tweede. Wout Weghorst scoorde toen hij pas een paar tellen in het veld stond en Canada was al lang en breed verslagen toen Virgil van Dijk er 4-0 van maakte.'

Ook de Toronto Star zag hoe de Noord-Amerikaanse bezoekers één helft weerwerk konden bieden aan het keurkorps van Ronald Koeman: 'Nederland toonde zijn klasse tijdens Marsch' debuut bij Canada. De thuisploeg domineerde de tweede helft en dat kwam Canada duur te staan. Het talent bij Oranje was te zien toen de invallers in de ploeg kwamen, zoals Virgil van Dijk.'

Het Franstalige Le Journal de Montréal looft het mooie doelpunt van Frimpong: 'Na een evenwichtige eerste helft, drukte Nederland na rust het gaspedaal in. Binnen twaalf minuten werd het 3-0, onder meer door een magnifiek gekruld schot van Jeremie Frimpong voordat Wout Weghorst alle hoop op een comeback de grond in boorde. Canada stelde daar één kans tegenover.'

Joshua Kloke, de Canada-watcher van The Athletic, had tot slot nog een tactische observatie. 'Canada was bij het laatste fluitsignaal doodop en Nederland speelde er gemakkelijk doorheen in de tweede helft. Alistair Johnson werd meermaals geklopt door Memphis Depay, waaronder bij de 1-0. De Nederlanders probeerden op zijn rechterflank voor gevaar te zorgen, voordat hij het veld verliet, ogenschijnlijk geblesseerd.'