Carragher noemt Van Dijk in beste Liverpool-elftal ooit

Reacties

Liverpool-icoon Jamie Carragher zou Virgil van Dijk opstellen in zijn beste Liverpool-elftal ooit. Dat onthulde de oud-verdediger in een podcast.

Carragher noemt Van Dijk in beste Liverpool-elftal ooit
© Pro Shots
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

De geboren Scouser schoof aan in de Stick to Football-podcast van Sky Bet. Daar somde hij op wie hij ziet als beste Liverpool-team ooit. 'Op doel vind ik Ray Clemence nét iets beter dan Alisson, omdat hij zoveel prijzen heeft gewonnen', begint Carra.

Achterin koos Carragher voor Phil Neal als rechtsback, al overwoog hij ook Trent Alexander-Arnold. Steve Nicol staat linksback. 'Van Dijk en Alan Hansen, wát een duo zou dat zijn centraal achterin', fantaseert de analist van Sky Sports.

Van Dijk speelde inmiddels 275 wedstrijden voor Liverpool en is sinds 2023 aanvoerder. Hansen speelde tussen 1977 en 1991 voor de club en kwam in die periode tot 614 duels. Ook de meeste andere spelers uit Carraghers opstelling speelden rond de jaren '80 voor de club. In die periode won Liverpool vier Europa Cup I's.

Twee spelers van Slot
Op het middenveld staat nog een speler uit de huidige selectie van Arne Slot: Mohamed Salah is rechtshalf. Verder kiest Carragher voor Graeme Souness, Steven Gerrard en John Barnes. Voorin gaat de verdediger van weleer voor Kenny Dalglish en Ian Rush.

Zelf speelde Carragher zijn hele leven voor Liverpool. Hij debuteerde in 1997 en zwaaide zestien jaar later, in 2013, bij dezelfde club af. In 508 duels voor The Reds scoorde hij viermaal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Meer J. Carragher
Meer over J. Carragher
Meer V. van Dijk
Meer over V. van Dijk
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.