Neville en Carragher bespreken tactiek van Slot: 'Dit heb ik nog nooit gezien'

Reacties

Het debuut van Arne Slot bij Liverpool afgelopen zaterdag is niet onopgemerkt gebleven. Analytici Jamie Carragher en Gary Neville waren stomverbaasd over een moment in de opbouw met Virgil van Dijk en Andy Robertson in de hoofdrol.

Neville en Carragher bespreken tactiek van Slot: 'Dit heb ik nog nooit gezien'
© Pro Shots
Ipswich Town
Ipswich Town
0 - 2
Liverpool
Liverpool

'Dit heb ik nog nooit gezien', aldus Carragher, kijkend naar Robertson die de bal achter Van Dijk komt ophalen. Zijn kompaan Neville snapte het ook niet meteen. 'Alisson Becker kan die bal toch ook krijgen? Waarom zou Slot Robertson coachen om dat te doen? Welk voordeel denkt hij daaruit te halen?', sprak hij op Sky Sports.

Carragher, nog altijd kind aan huis bij 'zijn' Liverpool, heeft binnenkort een interview met Slot en zal het de manager vragen. 'Ik hoop het hem deze week te kunnen vragen, maar hij gebruikt heel graag het centrum van het veld. We komen er nog wel achter. We hebben het overal op het veld al wel gezien, maar nu ook achterin.'

Neville, tot slot, had een zeer positief eindoordeel over Slots ouverture, een 2-0 zege bij Ipswich Town. 'Hij greep flink in tijdens de rust, met wissels, en was er na afloop ook zakelijk over. Na rust speelden ze ineens anders, met meer breedte. Hij wil echt wel aanpassingen doen. Het wordt een enorme klus om Jürgen Klopp te vervangen, maar hij is er goed aan begonnen.'

Voetbal International analyseerde de eerste competitiewedstrijd van Liverpool op Slot op Portman Road ook. Op VI PRO zijn onze bevindingen te lezen:

Bekijk hier al onze video's
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Meer Premier League
Meer over Premier League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.