Carvajal kijkt uit naar Real-tijdperk Mbappé: 'Ik heb geleden tegen hem'

Reacties

Dani Carvajal is erg gelukkig met de komst van Kylian Mbappé bij Real Madrid. De Europees kampioen bewaart weinig goede herinneringen aan ontmoetingen met de Fransman, die in de strijd om de UEFA Super Cup tegen Atalanta zijn debuut zal maken voor Real.

Carvajal kijkt uit naar Real-tijdperk Mbappé: 'Ik heb geleden tegen hem'
© Pro Shots
Real Madrid
Real Madrid
2 - 0
Atalanta Bergamo
Atalanta Bergamo

De 32-jarige Carvajal schoof dinsdagavond aan bij de persconferentie in aanloop naar het duel tussen Real en Atalanta in Warschau. Daar werd de Europees kampioen met Spanje gevraagd naar de komst van Mbappé, die na het EK in Duitsland extra vakantiedagen kreeg om zich op te laden voor de start van zijn nieuwe avontuur bij de Champions League-winnaar.

'Ik heb vaak geleden in de persoonlijke duels met Kylian, daarom ben ik blij dat hij nu mijn teamgenoot is', aldus Carvajal al lachend. De rechtsback speelde vier keer met Real tegen Mbappé toen hij in dienst was bij Paris Saint-Germain en trof zijn nieuwe ploeggenoot een keer eerder met Spanje tegen Frankrijk. Op het EK in Duitsland bleef een rechtstreekse confrontatie in de halve finale tussen Spanje en Frankrijk uit: Carvajal was toen geschorst.

© Pro Shots

'Ik heb nu weer van dichtbij gezien wat voor geweldige speler Kylian is. Ik weet zeker dat Kylian ons gaat helpen om weer een mooi seizoen met elkaar te beleven', zei de zesvoudig Champions League-winnaar. 'Ik hoop dat we na de wedstrijd tegen Atalanta weer een trofee in ontvangst kunnen nemen met Real. Het wordt een seizoen met nieuwe uitdagingen.'

Speelkalender
Het kan een heel lang seizoen worden voor Carvajal en zijn teamgenoten, ook met het oog op de strijd om de FIFA Intercontinental Cup in Singapore in december en de nieuwe FIFA Club World Cup met 32 teams in de Verenigde Staten. 'Als we in alle toernooien de finale halen, spelen we uiteindelijk 72 duels. Het is onmogelijk om dat op een gezonde wijze vol te houden, ook door de vele vlieguren. Tussendoor spelen we ook nog wedstrijden met de nationale ploeg. De betrokken instanties moeten hier echt iets aan gaan. Het niveau van de wedstrijden wordt er namelijk niet beter op en ook onze families lijden eronder.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.