Cassano helpt Roma dichter bij Internazionale

Antonio Cassano zorgde ervoor dat zijn oude ploeg AS Roma inliep op koploper Internazionale. De kampioen én koploper van de Serie A verspeelde punten bij Sampdoria.

Sampdoria-Internazionale 1-1
Inter verspeelde punten bij Sampdoria. Met name Antonio Cassano maakte het de Milanese ploeg erg moeilijk. De aanvaller was de uitblinker en bekroonde zijn goede spel door in de 65ste minuut te scoren. Paolo Sammarco veroverde de bal en kopte die voor de voeten van Cassano. De spits bleef koel oog-in-oog met doelman Júlio César en schoot vanuit moeilijke hoek raak: 1-0. Tien minuten later zette Hernán Crespo (foto) Inter weer naast Samp. De Argentijn kopte vallend raak na een voorzet van Dejan Stankovic.

AS Roma-Fiorentina 1-0
Het was de wedstrijd van Cicinho. De Braziliaanse rechtsback mocht in plaats van Christian Panucci in de basis beginnen en schoot in de 54ste minuut de 1-0 op het scorebord, door de bal in de rebound binnen te schieten na een gestrande poging van Mirko Vucinic. In blessuretijd moest Cicinho echter met zijn tweede gele kaart van het veld, maar de verdiende zege kwam voor Roma niet in gevaar.

Udinese-Genoa 3-5
Een doelpuntenfestival in Udine, waar Udinese de aansluiting met de topvijf dreigt te verliezen. Tot het laatste kwartier hielden beide elftallen elkaar in evenwicht: 3-3. Maar in de slotfase eiste Marco Boriello de zege op namens Genoa. Hij had al voor de 2-3 gezorgd, en tekende in de 33ste en 40ste minuut ook voor de 3-4 en 3-5. In een klutssituatie na een hoekschop schoot hij de bal in het doel voor 3-4, en de 3-5 kopte hij simpel binnen.

Internazionale blijft op kop met zestig punten en heeft nog een voorsprong van negen punten op Roma. Fiorentina is vierde met 41 punten, maar moet vrezen dat AC Milan zondagavond langszij komt. Udinese is zesde, Sampdoria zevende en Genoa achtste.