Ceferin maakt zich sterk voor finaleweek in toekomstige Champions League

Reacties

De afronding van het afgelopen Champions League-seizoen heeft Aleksander Ceferin enthousiast gemaakt over een finaleweek in het miljardenbal. De voorzitter van de Europese voetbalbond UEFA maakt zich in een interview met L'Équipe sterk voor de invoering van een zogeheten Final Four.

Ceferin maakt zich sterk voor finaleweek in toekomstige Champions League
© Pro Shots

Vorig seizoen kwam het Champions League-jaar stil te liggen door de uitbraak van het coronavirus. Om het toernooi toch nog te kunnen uitspelen, vlogen de ploegen die in de kwartfinales stonden naar Portugal, waar de Champions League werd uitgespeeld. Er werd nu maar één duel per ronde gespeeld, in plaats van een heen- en terugwedstrijd, en dit zorgde voor het nodige spektakel.

Ceferin heeft ervan genoten en zou voor de toekomst graag een soortgelijk scenario willen zien. Hij pleit ervoor om niet de laatste acht, maar de laatste vier ploegen in één land om de Champions League te laten strijden. 'Ik ben een voorstander van een Final Four in de Champions League', zegt Ceferin. 'Het zou geweldig kunnen zijn. En ook erg effectief qua inkomsten, als het goed wordt gedaan.'

De Sloveen bevestigde dat er binnen de UEFA al over het plan wordt gesproken. 'Maar er is nog niets beslist. Er is ook geen haast; we kunnen dit ook over een jaar nog beslissen', aldus Ceferin. 'We vonden de Final Eight in Portugal erg leuk, maar dat duurt meer dan twee weken en dat is te lang. Daarom denken we nu na over een Final Four, voor na 2024. Het kan een fantastisch evenement worden, een voetbalweek aangevuld met andere evenementen zoals concerten.'

Dat Ceferin 2024 noemt als streefdatum is geen toeval: vanaf dat jaar gaat de UEFA de Champions League flink hervormen. Lees daar meer over in onderstaand artikel:

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.