Celtic deelt forse dreun uit aan Rangers in Old Firm

Reacties

Celtic heeft een forse dreun uitgedeeld aan Rangers. De Old Firm werd met groots gemak gewonnen door The Bhoys ten koste van de ‘Eredivisie-enclave’ van Philippe Clement.

Celtic deelt forse dreun uit aan Rangers in Old Firm
© Pro Shots
Celtic
Celtic
3 - 0
Glasgow Rangers
Glasgow Rangers

In de eerste helft vond Celtic al driemaal het net, ondanks een aardige eerste tien minuten van Rangers. Eerst schoot Daizen Maeda een teruggetrokken voorzet bij de tweede paal binnen. Vlak voor rust verdubbelde Kyogo Furuhashi de score van grote afstand na knullig balverlies in de opbouw van Rangers. De Japanner leek de score eerder al te openen, maar stond enkele millimeters buitenspel, waardoor die treffer door de VAR nog werd geannuleerd.

De kersverse aanwinst Neraysho Kasanwirjo zag het met lede ogen aan vanaf de bank, maar ondanks dat de achterhoede van Rangers er niet goed uitzag, bleef hij negentig op de bank – net als oud-Ajacied Danilo. Met Robin Pröpper, Cyriel Dessers en Vaclav Cerny stonden er wel drie spelers met een Eredivisie-verleden in de basis.

Celtic bleef in de tweede helft de sterkere, in een duel waarin Rangers zich niet in de wedstrijd kon knokken. Voor de groenhemden was er bijvoorbeeld ruimte om James Forrest in te brengen en zo zijn 500ste wedstrijd te gunnen namens de club. De van FC Augsburg overgekomen Arne Engels maakte zijn debuut en in de slotfase kwam er via een van richting veranderd schot van Callum McGregor zelfs nog een derde Celtic-goal.

Regerend landskampioen Celtic is dit officiële seizoen nog ongeslagen. In de vijf wedstrijden die werden gespeeld scoorde het bovendien vijftien doelpunten en incasseerde het slechts één treffer. Ook tegen Rangers werd er weer een clean sheet bijgeschreven en met de zege zet het de directe rivaal, die al wel punten morste, op serieuze achterstand in de Schotse titelstrijd.

Bekijk hier de doelpunten van het duel op Celtic Park. 

Premiership

Stand Premiership 2024/2025

Schotland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Celtic
5
5
0
0
14-0
+14
15
2
Aberdeen
5
5
0
0
10-3
+7
15
3
Glasgow Rangers
5
3
1
1
9-4
+5
10
4
Dundee United
5
2
2
1
6-4
+2
8
* Actueel tot en met 16 sep. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.