Celtic onderuit ondanks twee goals Vennegoor

Jan Vennegoor of Hesselink dacht zijn Celtic aan de drie punten te hebben geholpen, toen de lange Tukker zowel in de 24ste minuut als in de 26ste minuut met zijn hoofd scoorde. Met zijn twee kopgoals zorgde hij immers voor een 0-2 voorsprong van The Bhoyz op het laag geklasseerde Inverness Caledonian Thistle. Het bleek echter niet voldoende. Celtic verloor met 3-2.

Inverness tekende voor een miraculeuze comeback. Vlak voor rust bracht John Rankin met een benutte strafschop de spanning terug. In de 56ste minuut was het David Proctor die al koppend de 2-2 maakte. En vier minuten later was de sensatie compleet toen Don Cowie profiteerde van slecht uit verdedigen van Stephen McManus en de bal in het doel schoot: 3-2.

Dat Inverness vanaf de 67ste minuut met tien man verder moest na een onbesuisde overtreding ván en bijhorende rode kaart vóór Proctor, hielp Celtic niet. Want de mannen van coach Gordon Strachan kregen de 3-2 achterstand niet meer weggewerkt.

Celtic verspeelde de koppositie. Glasgow Rangers heeft 34 punten uit vijftien duels, Celtic heeft er 33 uit zestien. Inverness is middenmoter met 22 uit zeventien.