Chelsea begint te draaien: 'Doet denken aan Salah, Firmino en Mané'

Reacties

Het gaat beter en beter met Chelsea, ziet oud-speler Joe Cole. Zaterdag was de ploeg van Enzo Maresca met 0-3 te sterk voor West Ham United.

Chelsea begint te draaien: 'Doet denken aan Salah, Firmino en Mané'
© Pro Shots
West Ham United
West Ham United
0 - 3
Chelsea
Chelsea

In een uitzending van TNT Sports vertelde Cole dat The Blues eindelijk weer eens indruk maken. 'Ze waren dominant en sterk. Ze zagen er scherp uit en het was georganiseerd. West Ham kon er geen grip op krijgen. Dit zou de eerste keer kunnen zijn dat we een glimp opvangen van waar dit Chelsea toe in staat is. Ik heb Chelsea-fans al lang niet meer zo gelukkig gezien.'

Cole, die ook voor West Ham uitkwam, moest denken aan een fameus aanvalstrio toen hij naar Chelsea keek. 'Ik wil niet te hard van stapel lopen maar bij vlagen deed het me denken aan het Liverpool met Mané, Salah en Firmino.'

West Ham slecht
Bij Sky Sports plaatsen ze wel een kanttekening bij de nieuwe glans van Chelsea. West Ham was slecht, vonden zij. Oud-voetballer Michael Dawson noemde het verdedigen van The Hammers 'ellendig'.

Tegen West Ham startten Noni Madueke, Cole Palmer en Jadon Sancho in de rug van spits Nicolas Jackson. Vorig seizoen moest vrijwel alles van Palmer (22 goals, 11 assists) komen bij Chelsea, maar dit seizoen komt het gevaar van meerdere kanten. Palmer en Jackson waren beiden direct betrokken bij zes doelpunten, gevolgd door Madueke (direct betrokken bij drie treffers).

Na vijf duels verloor Chelsea pas eenmaal. De ploeg staat met tien punten op een vijfde plek, achter Arsenal, Aston Villa, Liverpool en koploper Manchester City.

Het wordt weleens tijd dat de resultaten meezitten voor Chelsea. Sinds de overname van Todd Boehly in 2022 gaf de club meer dan een miljard uit aan transfers. Veelzeggend: alleen in het Boehly-tijdperk zou Chelsea al tiende staan op de lijst van clubs met meeste uitgaven sinds de oprichting van de Premier League in 1992. Resultaten bleven ook vorig seizoen uit, de ploeg eindigde als zesde. Het jaar daarvoor moesten de Londenaren het zelfs met een twaalfde plek doen.

Premier League

Stand Premier League 2024/2025

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
2
Liverpool
5
4
0
1
10-1
+9
12
3
Aston Villa
5
4
0
1
10-7
+3
12
4
Arsenal
5
3
2
0
8-3
+5
11
5
Chelsea
5
3
1
1
11-5
+6
10
6
Newcastle United
5
3
1
1
7-6
+1
10
* Actueel tot en met 23 sep. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Chelsea
Meer over Chelsea
Meer Premier League
Meer over Premier League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.