Chelsea dankzij uitblinkende Jackson simpel langs West Ham

Chelsea heeft zaterdag de tweede competitiezege op rij geboekt. Na de overwinning op Bournemouth werd ook van West Ham United gewonnen. Nicolas Jackson was de gevierde man.

West Ham United
0 - 3
Chelsea
Chelsea

Door een laat doelpunt van Christopher Nkunku won Chelsea vorige week pas laat van Bournemouth, maar tegen West Ham had de ploeg van Enzo Maresca de zaken beduidend beter voor elkaar. Al na vijf minuten maakte Jackson zijn eerste van de middag. De aanvaller werd op links weggestuurd, rende het strafschopgebied in en rondde beheerst af, waarmee hij Chelsea al vroeg op het goede spoor zette.

Het was Chelsea dat de wedstrijd volledig in handen had en al vroeg had kunnen beslissen. Kort nadat Cole Palmer een grote kans op 0-2 miste, maakte Jackson zijn tweede van de middag. Alsof West Ham de tegengoals nodig had om wakker te worden, want kort daarna ontsnapte Chelsea aan een strafschop omdat een overtreding op Crycensio Summerville net buiten het strafschopgebied werd gemaakt. En vervolgens werd een goal van oud-Ajacied Mohammed Kudus afgekeurd wegens buitenspel.

Het laatste kwartier van de eerste helft bood West Ham nog hoop op een ommekeer, maar daar maakte Palmer kort na rust een einde aan met de 0-3. Hij werd voor een leeg doel bediend door Jackson en besliste zodoende de wedstrijd. Het bood Maresca de gelegenheid om basisspelers naar de kant te halen en rust te gunnen. Nkunku, vorige week nog de matchwinner tegen Bournemouth, viel in en was in de slotfase nog dicht bij de 0-4, maar dat werd voorkomen door Alphonse Areola.

Chelsea kan zich voorbereiden op een League Cup-wedstrijd tegen League Two-club Barrow. Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen Brighton & Hove Albion. West Ham moet de scherven bijeenrapen, nu ook de derde thuiswedstrijd op rij verloren is gegaan.