Chelsea beslist duel met Swansea in kort tijdbestek

Chelsea heeft zich niet bovenmatig hoeven inspannen om Swansea City zondagmiddag te verslaan. Op Stamford Bridge werd de wedstrijd tegen de ploeg van Michel Vorm nog voor rust beslist: 2-0.

De Londenaren waren de betere ploeg in de openingsfase, maar Swansea verdedigde naar behoren waardoor het doelpunt lang uitbleef. Dat kwam ook dankzij Michel Vorm, die aan de kant van The Swans alert stond te keepen.

Hoewel de ploegen op een gelijke ruststand leken af te stevenen, kwam Chelsea alsnog in de slotminuut op voorsprong. Swansea-verdediger Chico leed balverlies doordat zijn lange bal niet aankwam bij Jonathan de Guzman.

The Blues profiteerden optimaal. Een pass van John Terry werd verlengd door Frank Lampard op Oscar. De Braziliaan schoot de bal vervolgens beheerst in de lange hoek.

Nog geen minuut later stond Swansea, dat 44 minuten de hoop hield op een stunt, opeens voor een loodzware opgave. Frank Lampard mocht aanleggen vanaf elf meter, nadat Leon Britton een overtreding in het eigen strafschopgebied beging.

De Engelsman faalde niet en tilde de score naar 2-0. In de tweede helft kreeg Swansea weinig mogelijkheden. De Welshmen mochten Vorm danken dat de schade beperkt bleef.

Chelsea stijgt naar de derde plek, maar kan weer vierde staan als Arsenal zondagmiddag van Manchester United wint. Swansea blijft negende.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.