Chelsea bijt tanden stuk op Forest

Reacties

Chelsea moest zondag toezien hoe koploper Liverpool nu vier punten voorsprong heeft. De blauwhemden beten op eigen veld de tanden stuk op Nottingham Forest: 1-1.

Chelsea bijt tanden stuk op Forest
© Pro Shots
Chelsea
Chelsea
1 - 1
Nottingham Forest
Nottingham Forest

Het duurde een poos voordat de boel op Stamford Bridge tot leven kwam. Forest kreeg een paar goede mogelijkheden om verrassend op voorsprong te komen, aan de overkant schoot Cole Palmer de bal een keer door de benen van Forest-doelman Matz Sels heen. De Belg kon zich nog net op tijd herstellen om het speeltuig vóór de doellijn te keren.

De brilstand haalde de rust, maar sneuvelde snel na de herstart in Londen. Nikola Milenkovic verlengde een vrije trap tot bij Chris Wood, die een voetje uitstak om binnen te prikken. Dat liet de ploeg van Enzo Maresca toch ook weer niet over zijn kant gaan, snel daarna was het gelijk door een knap afgeronde treffer van ex-PSV'er Noni Madueke.

De wedstrijd verviel daarna weer in minder aantrekkelijke patronen, maar Forest moest in de laatste fase op het tandvlees overleven na een tweede gele kaart voor James Ward-Prowse. Na tien minuten regulier werd het team van Nuno Espírito Santo ook nog met dertien minuten toegevoegde tijd geconfronteerd, dit vanwege een zeer langdurige blessurebehandeling voor Morgan Gibbs-White, die wel zelf van het veld liep. Kortom: Forest moest nog een poos overleven.

En overleven deden ze, zodat de Tricky Trees het interlandgeweld van de komende weken mogen aanschouwen vanuit het linkerrijtje. Chelsea staat vierde en moet over twee weken op bezoek bij koploper Liverpool. Door deze tegenvaller kunnen ze de ploeg van Arne Slot ook met een zege op Anfield niet voorbij in de stand.

Premier League

Stand Premier League 2024/2025

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
4
Chelsea
7
4
2
1
16-8
+8
14
5
Aston Villa
7
4
2
1
12-9
+3
14
6
Newcastle United
7
3
3
1
8-7
+1
12
7
Fulham
7
3
2
2
10-8
+2
11
8
Tottenham Hotspur
6
3
1
2
12-5
+7
10
9
Nottingham Forest
7
2
4
1
7-6
+1
10
* Actueel tot en met 6 okt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Chelsea
Meer over Chelsea
Meer Nottingham Forest
Meer over Nottingham Forest
Meer Premier League
Meer over Premier League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.