Chelsea profiteert van acute geldnood bij promovendus

Reacties

Kiernan Dewsbury-Hall is speler van Chelsea. De Londense club bevestigt dinsdagmiddag dat de middenvelder overkomt van Leicester City en op Stamford Bridge een verbintenis tot medio 2030 heeft ondertekend.

Chelsea profiteert van acute geldnood bij promovendus
© Pro Shots

Over een transfersom doen beide clubs geen uitspraken, maar overal in de Engelse pers wordt vermeld dat het gaat om een bedrag van zo’n 35 miljoen euro. Ook het motief van Leicester om zo vroeg in de transferzomer al een belangrijke speler te verkopen valt te lezen: noodzaak. De club moest snel geld in kas hebben om te voldoen aan financiële spelregels in de Premier League. Everton en Nottingham Forest kregen vorig seizoen puntenaftrek omdat ze die regels aan hun laarzen lapten.

Dewsbury-Hall wordt bij The Blues herenigd met Enzo Maresca, de Italiaanse kampioenstrainer die Leicester een paar weken geleden al verruilde voor Chelsea. De 25-jarige Engelsman speelde, twee korte verhuurperiodes daargelaten, tot dusver zijn hele voetballeven al bij The Foxes. In 2023 maakte hij de degradatie van de club mee, afgelopen voorjaar was de eerste poging om terug te keren naar de Premier League meteen succesvol.

Bekijk hier al onze video's
Meer Chelsea
Meer over Chelsea
Meer Leicester City
Meer over Leicester City
Meer Premier League
Meer over Premier League
Meer K. Dewsbury-Hall
Meer over K. Dewsbury-Hall
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.