Chelsea staat met één been in het hoofdtoernooi van de Conference League. De Londense miljoenenploeg had het echter opvallend lastig met Servette FC. Fiorentina moet nog aan de bak om de play-offs te overleven. Het FC Kopenhagen van Kevin Diks deed wel goede zaken.

Chelsea
2 - 0
Servette
Servette

Chelsea won drie jaar geleden nog de Champions League, maar moet zich na de zesde plaats van afgelopen seizoen in de Premier League nu zien te kwalificeren voor de Conference League. De nieuwe manager Enzo Maresca besloot om zijn opstelling ten opzichte van de verloren topper tegen Manchester City op negen plaatsen te wijzigen. Alleen Moisés Caicedo en Christopher Nkunku behielden hun basisplaats. Met dat elftal nieuwe gezichten imponeerde Chelsea niet bepaald.

Servette hield in de eerste helft namelijk stand op Stamford Bridge. Het kwam Chelsea in de rust op een striemend fluitconcert te staan. Vroeg in de tweede helft zorgde Nkunku voor een zucht van opluchting door een penalty te benutten, nadat hij was onderuit gehaald door keeper Jeremy Frick. Frick ging daarna ook nog in de fout toen Marc Guiu hem onder druk zette, maar de van Barcelona overgenomen spits verprutste de enorme kans. Invaller Noni Madueke maakte er alsnog 2-0 van.

Fiorentina
Fiorentina
3 - 3
Puskás FC
Puskás FC

Eerder op de avond kwam Fiorentina niet verder dan een gelijkspel tegen Puskás Akadémia. De aanstaande werkgever van FC Groningen-middenvelder Laros Duarte nam in Florence brutaal de leiding. David de Gea kon bij zijn debuut niet voorkomen dat Zsolt Nagy al na negen minuten de score opende uit een strafschop. Drie minuten later was de ervaren Spaanse doelman opnieuw geklopt toen Mikael Soisalo balverlies van de jonge rechtsback Michael Kayode afstrafte.

Zo leek een sensatie in de maak, maar Fiorentina rechtte de rug. De verliezend Conference League-finalist moest sterspeler Nicolas González missen wegens transferperikelen, maar scoorde toch drie keer. Riccardo Sottil verkleinde de achterstand voor rust al, in de tweede helft draaiden verdediger Lucas Martínez en aanvaller Moise Kean de score om. Vlak voor tijd gaf de ploeg van Rafaelle Palladino de voorsprong echter toch nog weg, toen Wojciech Golla vogelvrij binnenkopte.

FC Kopenhagen
2 - 0
Kilmarnock
Kilmarnock

FC Kopenhagen is na een wedstrijd hard op weg naar het hoofdtoernooi van de Conference League. De nieuwe club van Feyenoord-linksback Marcos López rekende in eigen huis af met Kilmarnock. De aan Como gelinkte Diks, in Nederland actief voor Feyenoord en Vitesse, zette de Deense topclub een kwartier voor tijd op voorsprong uit een penalty en in de extra tijd verdubbelde Rasmus Falk de score nog, waardoor de return van volgende week in Schotland een formaliteit lijkt.