Chivu gaat in op afgeketste terugkeer bij Ajax: 'Ik voelde me wel gevleid'

Reacties

Cristian Chivu (43) sprak met technisch directeur Alex Kroes over een rol in de nieuwe technische staf bij het eerste elftal van Ajax, maar de Roemeense oud-Ajacied wil toch liever als hoofdtrainer op eigen benen staan. Ajax ging uiteindelijk in zee met Francesco Farioli en zijn assistenten Daniele Cavalletto en Felipe Sanchez Mateos.

Chivu gaat in op afgeketste terugkeer bij Ajax: 'Ik voelde me wel gevleid'
© Pro Shots

Chivu speelde tussen 1999 en 2003 voor Ajax en groeide in Amsterdam uit tot aanvoerder. Even leek het erop dat de voormalig Champions League-winnaar met Internazionale deze zomer weer zou terugkeren bij Ajax. De Roemeen was in beeld om een rol te gaan spelen in een nieuwe technische staf bij het eerste elftal.

'Ik heb daarover met Alex Kroes gesproken en ik voelde me gevleid dat Ajax mij benaderde. Ik heb er goed over nagedacht, maar ik wil toch liever als hoofdtrainer een volgende stap in mijn trainerscarrière maken. Ik wacht rustig af wat er op mijn pad komt', zei Chivu, die in de afgelopen zeven jaar trainer was bij Inter Onder-19 en onlangs zijn vertrek bekendmaakte bij de Nerazzurri.

© Pro Shots

'Of ik ooit hoofdtrainer wil worden bij Ajax? Dat zou heel mooi zijn, maar dat moet de toekomst uitwijzen. Ik blijf Ajax altijd volgen en wens de nieuwe trainer veel succes. Ik hoop dat de mensen weer trots kunnen worden op Ajax. Hoe lang het gaat duren weet ik niet, maar Ajax wordt na een van de donkerste periodes in de clubgeschiedenis vast weer Ajax.'

'Kijkend naar de geschiedenis heeft Ajax vaker periodes gehad waarin ze struggles hadden. Uiteindelijk kwamen ze er altijd bovenop. Ik denk dat er weer verstandige, capabele mensen op belangrijke posities bij Ajax zijn gekomen', besluit Chivu, die als aanvoerder van Ajax in het seizoen 2001/02 de landstitel en de KNVB-beker won en in het seizoen 2002/03 de Johan Cruijff Schaal. Ajax voegde ook Dave Vos (als assistent) en Jelle ten Rouwelaar (keeperstrainer) toe aan de technische staf van hoofdtrainer Farioli.

Lees op VI PRO het volledige interview met Cristian Chivu, dat werd afgenomen in aanloop naar de EK-ontmoeting tussen Roemenië-Ajax. Daarin haalde de Roemeen ook herinneringen op aan zijn tijd bij Ajax en besprak hij zijn band met 'voetbalvader' Ronald Koeman.

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang €50 aan Free Bets!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang €50 aan Free Bets!","odd":"€50","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:bef2bac3-e181-478e-bd29-555dbd7b243d","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Plaats je eerste weddenschap van min. €10 en profiteer op de dag van Nederland - Turkije van deze welkomstactie (24+).","textMobile":"Plaats je eerste weddenschap van min. €10 en profiteer op de dag van Nederland - Turkije van deze welkomstactie (24+)."}
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.