CL: goede zeges voor Arsenal en Sevilla

Sparta Praag-Arsenal 0-2Op het oog boekte Arsenal een eenvoudige zege in Tsjechië, maar in werkelijkheid ging het de Londenaren lang moeizaam af. Vooral in de eerste helft was het fysiek veel sterkere Sparta Praag de bovenliggende partij. Maar naarmate de wedstrijd vorderde, creëerde Arsenal steeds meer. Een raak schot van zestien meter van Francesc Fabregas en een late volley (negentigste minuut) van Aleksandr Hleb gaven The Gunners een mooie uitgangspositie voor over twee weken in het Emirates Stadium.

Sevilla-AEK Athene 2-0
Sevilla staat voor het eerst in de clubgeschiedenis op de drempel van de Champions League. De tweevoudig winnaar van de UEFA Cup deed zijn werk in het heenduel met AEK Athene. In de eerste helft vergat Sevilla het enorme overwicht uit te drukken in doelpunten. Na rust kwam het er wel van. Luis Fabiano opende de score, waarna Frederic Kanouté de marge vergrootte. Bij beide treffers gaf Jesus Navas de beslissende pass.

Werder Bremen-Dinamo Zagreb 2-1
Werder had twee invallers nodig om een 1-0 achterstand tegen Dinamo Zagreb weg te werken. Op slag van rust had Bosko Balaban, deze zomer overgekomen van Club Brugge, koel gescoord. Direct na de hervatting maakte invaller Hugo Almeida, net hersteld van een blessure, gelijk. Vijf minuten voor het einde bracht een andere invaller Werder de overwinning. Daniel Jensen zorgde ervoor dat de Duitsers aan een gelijkspel voldoende hebben om op het hoogste Europese podium uit te komen.

Fenerbahçe-Anderlecht 1-0
Anderlecht kwam er in Istanbul te laat achter dat Fenerbahçe eigenlijk niet zo heel goed was. De Turken hadden aanvankelijk een groot overwicht tegen de te schuchtere Belgen. Alex profiteerde koppend en zette de stand op 1-0. Na rust kroop Anderlecht, ook omdat Fenerbahçe het wel goed vond, wat uit zijn schulp. Een gelijkmaker leverde het niet op.