Cocu over Vitesse: 'Een bubbel met continu negatieve invloeden'

Reacties

De manier waarop hij afscheid heeft moeten nemen bij Vitesse, doet pijn bij Phillip Cocu. Hij benadrukt dat hij de keuze om op te stappen heeft gemaakt 'in het belang van de club'.

Cocu over Vitesse: 'Een bubbel met continu negatieve invloeden'
© Pro Shots

Cocu spreekt in de KieftJansenEgmondGijp-podcast over de situatie bij de club waar hij als speler vijf jaar speelde en waar hij als trainer in november opstapte. Sinds het vertrek van de voormalige coach van PSV en Fenerbahçe gaat het overigens nog niet veel beter met Vitesse. Na het vertrek van Cocu werd met 5-0 verloren bij Ajax en afgelopen weekend was Fortuna Sittard met 3-1 te sterk voor het team van interim-trainer Edward Sturing. Vitesse is na veertien speelrondes de hekkensluiter in de Eredivisie met slechts acht punten.

'Er is van alles aan de hand en ik hoop dat het snel opgelost wordt', aldus Cocu, die vertelt over de bestuurlijke onrust waar hij mee te maken had. Er is al lange tijd onduidelijkheid over de overname door de Amerikaan Coley Parry. Cocu: 'Als club kan je eigenlijk niets door die eigenaarsstructuur. Toen ik binnenkwam, zaten we daar als club nog niet mee. Dan stap je heel anders binnen. De laatste maanden zit je in een bubbel met continu negatieve invloeden. Van buitenaf, maar ook intern.'

Volgens Cocu had de selectie behoefte aan nieuwe energie en frisheid. Die conclusie speelde een belangrijke rol bij zijn vertrek. Hij heeft een paar dagen nodig gehad om het opstappen te verwerken. 'Daarna kan ik dat wel van me afschudden', aldus de oud-international.

Bekijk hier al onze video's
Meer Vitesse
Meer over Vitesse
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.