Conceição denkt na heldenrol aan familie: 'Ze hebben het niet makkelijk'

Reacties

Voormalig Ajacied Francisco Conceição groeide dinsdag in Leipzig uit tot de verlosser van Portugal. De aanvaller trad in de voetsporen van zijn vader en was bijzonder gelukkig met zijn winnende treffer tegen Tsjechië.

Conceição denkt na heldenrol aan familie: 'Ze hebben het niet makkelijk'
© Pro Shots
Portugal
Portugal
2 - 1
Tsjechië
Tsjechië

Conceição kwam tegen Tsjechië in de negentigste minuut binnen de lijnen voor Vitinha en hielp Portugal in de extra tijd aan een benauwde zege. 'Ik probeer het team op elke mogelijke manier te helpen en ik ben heel gelukkig dat ik dat nu op deze wijze hebben kunnen doen', zei de stralende ex-Ajacied in gesprek met O Jogo.

'Dit voelt echt fantastisch. Ik ben heel vereerd om mijn land te mogen vertegenwoordigen en dan zit ook nog mijn hele familie op de tribune. Ik wilde mijn land vreugde brengen, maar ook zeker mijn familie. Ik wil dit doelpunt aan hen opdragen. Zij hebben het niet altijd makkelijk', vertelde Conceição, die bij FC Porto is herenigd met zijn vader Sérgio, de trainer van de Portugese topclub. In eigen land liggen de Conceição's vaak onder een vergrootglas.

Sérgio Conceição speelde 56 interlands voor Portugal. Met zijn doelpunt op een EK trad Francisco in de voetsporen van zijn vader. 'Ik ben blij dat ik het team heb kunnen helpen. Alle jongens kwamen naar me toe om mij te feliciteren. Dat zegt veel over de mentaliteit. Het draait bij ons niet alleen om de eerste elf. We weten dat elke speler het verschil kan maken. Je moet wel rustig blijven en de kans grijpen wanneer je die krijgt.'

Bondscoach Roberto Martínez was erg te spreken over Conceição, die in het afgelopen seizoen eerst door Porto werd gehuurd van Ajax en nu definitief is teruggehaald door de Portugese topclub. In de voorbije jaargang scoorde de aanvaller acht keer in 43 optredens. 'Het is makkelijk om een mening over hem te hebben, omdat hij een bekende vader heeft, maar Francisco heeft zijn selectie voor dit EK echt verdiend. Hij is een heel volwassen speler en zorgt altijd voor dreiging. Dat hebben we nu weer gezien.'

Europees Kampioenschap

Stand Groep F Europees Kampioenschap 2024 Germany

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Portugal
3
2
0
1
5-3
+2
6
2
Turkije
3
2
0
1
5-5
0
6
3
Georgië
3
1
1
1
4-4
0
4
4
Tsjechië
3
0
1
2
3-5
-2
1
* Actueel tot en met 1 jul. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.