Cristiano Ronaldo weer bejubeld bij Portugal: 'Hij gaat voor duizendste goal'

Reacties

Cristiano Ronaldo (39) was zondagavond tegen Schotland weer goud waard voor Portugal in de Nations League. De topscorer aller tijden van de Portugese nationale ploeg maakte vlak voor tijd de winnende goal en is volgens teamgenoot Bruno Fernandes nog lang niet klaar bij de nationale ploeg.

Cristiano Ronaldo weer bejubeld bij Portugal: 'Hij gaat voor duizendste goal'
© Pro Shots
Portugal
Portugal
2 - 1
Schotland
Schotland

Ronaldo kwam in Estádio da Luz als invaller binnen de lijnen en maakte twee minuten voor tijd de 2-1 voor Portugal. Drie dagen eerder scoorde de 214-voudig international ook al in de thuiswedstrijd tegen Kroatië. 'CR, voor altijd', kopt de Portugese sportkrant Record maandagochtend. 'Ronaldo tot het einde', schrijft A Bola.

'Cristiano blijft voor altijd van grote waarde voor ons', zei aanvoerder Bruno Fernandes na de wedstrijd in gesprek met RTP. 'Het maakt niet uit of hij in de basis begint of van de bank komt. Hij blijft altijd scoren. Cristiano maakte niet voor niets een paar dagen geleden zijn negenhonderdste doelpunt in zijn carrière. Nu staat hij op 901 en ik weet zeker dat hij nog doorgaat tot zijn duizendste doelpunt. Dat is nu zijn doel.'

Afhankelijkheid
Bondscoach Roberto Martinez merkt dat Ronaldo ouder wordt, maar blijft hem zo vaak mogelijk inzetten. 'Cristiano steekt momenteel in een heel goede vorm, maar we zitten pas in september. We moeten onze spelers ook beschermen. Hij kan niet meer twee keer negentig minuten spelen in één week. Maar dankzij zijn voetbalintelligentie kunnen we een wedstrijd openbreken. We zijn niet afhankelijk van hem, want hij is ook gewoon een van de spelers in onze selectie', aldus Martinez.

Voormalig Manchester United-teamgenoot Scott McTominay, die in Lissabon scoorde voor Schotland, blijft ook onder de indruk van Ronaldo. 'Cristiano is een geweldige speler, zoals hij al zijn gehele carrière is. Ik vind hem ook een geweldige professional, kijkend naar de wijze waarop hij voor zijn lichaam zorgt.'

UEFA Nations League

Stand Groep 1 UEFA Nations League 2024/2025

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Portugal
2
2
0
0
4-2
+2
6
2
Kroatië
2
1
0
1
2-2
0
3
3
Polen
2
1
0
1
3-3
0
3
4
Schotland
2
0
0
2
3-5
-2
0
* Actueel tot en met 15 sep. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.