Cruijff keert terug en Jaakke gaat weg bij Ajax

John Jaakke vertrekt bij Ajax en Johan Cruijff keert terug. Dat zijn twee van de conclusies na de vergadering van de ledenraad en het bestuur, die dinsdagavond bijeen waren in De Arena om het rapport van de commissie Coronel te bespreken.

Cruijff keert terug en Jaakke gaat weg bij Ajax

De ledenvergadering besloot een belangrijke aanbeveling uit het rapport over te nemen en het bestuursmodel van de Amsterdamse club aan te passen. Zo zal de directie van de Ajax NV verantwoordelijk zijn voor het beleid en de uitvoering daarvan, staat de directie onder leiding van een algemeen directeur die en passant het boegbeeld van de club wordt, gaat de raad van commissarissen op afstand opereren en een controlerende en adviserende rol vervullen, én zal de ledenraad uitsluitend de rol van aandeelhouder vervullen.

De komende maanden zal de nieuwe structuur worden ingevuld. Het huidige bestuur zal terugtreden. Voorzitter John Jaakke, bestuurslid technische zaken Hennie Henrichs en bestuurslid financiële zaken Joop Saan blijven aan totdat er een nieuw bestuur is en het nieuw aangekondigde bestuursmodel compleet is ingevuld.

Cruijff, die voor het eerst sinds jaren als erelid aanwezig was tijdens een vergadering van de ledenraad, heeft ingestemd met het verzoek van die ledenraad om vorm te geven aan het voetbaltechnische beleid van Ajax. Op welke manier dat moet gaan gebeuren, moet nog worden besproken, zo laat de Amsterdamse club weten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen