Dams overgeheveld naar A-selectie PSV: 'Dit is een schoolvoorbeeld'

Reacties

Matteo Dams is overgeheveld naar de A-selectie van PSV. De twintigjarige Belg greep in de voorbereiding zijn kans bij het eerste en stond drie van de zes Eredivisie-wedstrijden in de basis. Nu is hij ook officieel lid van het eerste elftal.

Dams overgeheveld naar A-selectie PSV: 'Dit is een schoolvoorbeeld'
© Pro Shots

Dams was nog contractspeler van Jong PSV, waarvoor hij vorig seizoen zijn wedstrijden speelde. Hij wordt nu beloond voor zijn stormachtige ontwikkeling. 'We zijn buitengewoon tevreden over de prestaties van Matteo en de stappen die hij maakt', aldus directeur voetbalzaken van PSV Earnest Stewart via de clubkanalen.

Op zijn achtste ruilde Dams de jeugdopleiding van Antwerp FC in voor die van PSV. Onder trainer Peter Bosz is hij dit seizoen doorgebroken in het eerste. Hij maakte tegen Juventus ook al zijn Champions League-debuut. 'Matteo is natuurlijk het schoolvoorbeeld van hoe we het graag zien bij PSV', vervolgt Stewart. 'Hij heeft onze hele jeugdopleiding doorlopen en keihard gewerkt om steeds weer die volgende stap te maken. Binnen alle geledingen van de club zijn we enorm trots om te zien waar hij nu staat.'

'Dit is hopelijk nog maar het begin van een heel mooi succesverhaal', reageert Dams zelf op het nieuws. 'Ik ben erg blij met deze erkenning, maar bovenal hongerig om nog veel verder door te groeien. Ik wil hier een stabiele kracht worden en uiteraard prijzen winnen.'

Spelersprofiel

M. Dams


Geboortedatum:
9 maart 2004
Leeftijd:
20
Nationaliteit
België
Lengte:
1,82 m
Huidige club:
PSV
Huidige club:
Jong PSV
Huidige club:
PSV Eindhoven Under 21

Dé gids voor het seizoen 2024/25

Alle transfers en vernieuwde selecties overzichtelijk bij elkaar op papier? Bestel dan hier de Seizoengids, die dit jaar verschijnt ná het sluiten van de transfermarkt. Op die manier is de Seizoengids van 2024/25 actueler en relevanter dan ooit.

Abonnees van het weekblad ontvangen de Seizoengids gratis op de mat. VI PRO-abonnees bestellen zonder verzendkosten.

Nog geen VI PRO-abonnee? Sluit dan nu een abonnement af en krijg de Seizoengids 2024/25 cadeau.
Eredivisie

Stand Eredivisie 2024/2025

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
PSV
6
6
0
0
23-4
+19
18
2
AZ
6
5
1
0
16-2
+14
16
3
FC Utrecht
5
4
1
0
9-5
+4
13
4
FC Twente
6
3
2
1
12-5
+7
11
* Actueel tot en met 27 sep. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.