Dani de Wit kent teleurstellend debuut: 'Dat is gewoon niet goed genoeg'

Dani de Wit is teleurgesteld in zijn Bundesliga-debuut. De middenvelder kwam deze zomer transfervrij over van AZ en debuteerde zaterdag voor VfL Bochum tegen Borussia Mönchengladbach met een nederlaag. Ook hij kon het verschil niet maken.

'De uitslag klopte nog niet, maar we willen onze zomeraanwinst Dani de Wit toch even feliciteren met zijn Bundesliga-debuut', schreef VfL Bochum na afloop op de sociale media. De Wit had een basisplaats en deed negentig minuten mee tegen Gladbach. Na een 0-2 nederlaag staat Bochum nu gedeeld laatste met nul punten uit twee duels.

Zelf was De Wit niet tevreden over zijn debuut. 'We hadden ons voorgenomen om een betere wedstrijd op de mat te leggen', vertelde hij aan de clubmedia. 'In de eerste twintig minuten ging het nog goed, maar daarna kon Gladbach onder onze druk uitkomen. We waren telkens een stap te laat. Dan wordt het wel lastig.'

'In de tweede helft hadden we een plan om meer kansen te creëren. Maar we hebben het gewoon niet goed gedaan. We staan nu op drie wedstrijden en nul doelpunten. Dat is gewoon niet goed genoeg. We verwachten meer van onszelf. Het moet echt beter in de volgende wedstrijden.'