De bijzondere carrière van Oranje-beul Watkins: knokken in League Two

Reacties

Van zijn eerste optreden in de knock-outfase van een EK maakte Engeland-spits Ollie Watkins een bijzonder moment. Tien minuten na zijn invalbeurt tegen het Nederlands elftal schoot hij zijn land naar de finale, terwijl hij enkele jaren geleden nog moest strijden voor speeltijd op het vierde niveau van Engeland.

De bijzondere carrière van Oranje-beul Watkins: knokken in League Two
© Pro Shots
Nederland
Nederland
1 - 2
Engeland
Engeland

Nederland had Wout Weghorst die had voorspeld dat hij zou scoren in de groepswedstrijd tegen Polen, Watkins (28) deed daar een schepje bovenop. Niet alleen voorspelde hij beslissend te zijn tegen Nederland, Watkins wist van tevoren ook al dat Cole Palmer hem de assist zou geven.

De Chelsea-man vond zijn landgenoot met een diepe bal, waarna Watkins tussen de benen van Stefan de Vrij door Oranje in rouw dompelde. Het zorgt ervoor dat Watkins voorlopig de held van Engeland is. Een held met een achtergrondverhaal. Want pas in 2020, na een half voetballeven op lagere niveaus in Engeland, debuteerde Watkins in de Premier League.

Daarvoor werkte hij zichzelf omhoog in de voetbalwereld via clubs als Exeter City en Weston-super-Mare. 'Ik heb nooit nagedacht over het spelen voor Engeland op een EK. Je kunt dromen, maar ik ben een realist. Ik was bezig met mezelf in het eerste elftal van Exeter City te vechten. Ik heb hard gewerkt om op dit punt van mijn carrière te komen.'

Misschien dat de frustratie bij Watkins daarom toenam. Hij speelde twintig minuten mee in de groepswedstrijd tegen Denemarken, maar hield vooral de bank warm. 'Dat vind ik maar niets. Ik heb het beste seizoen in mijn carrière achter de rug en ik raakte daardoor ook wel een beetje gefrustreerd. Vrienden hielden me rustig door te zeggen dat mijn kans wel zou komen.'

Een eventuele volgende kans volgt komende zondag, als Engeland in de finale tegenover Spanje staat. De verwachting is echter dat bondscoach Gareth Southgate gewoon weer voor aanvoerder Harry Kane als spits kiest.

Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland
Meer over Nederland
Meer Engeland
Meer over Engeland
Meer Europees Kampioenschap
Meer over Europees Kampioenschap
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.