De Boer ziet Baas wéér uitblinken en zag dwaze Panathinaikos-actie

Reacties

Als het aan Ronald de Boer had gelegen, dan was Panathinaikos met een man minder aan de tweede helft tegen Ajax begonnen. De analist zag Sverrir Ingason in de blessuretijd van de eerste helft een harde overtreding maken op Youri Baas.

De Boer ziet Baas wéér uitblinken en zag dwaze Panathinaikos-actie
Panathinaikos
Panathinaikos
0 - 1
Ajax
Ajax

Na een uitbraak van Ajax was het Baas die over de linkerflank naar voren denderde. Zijn rush werd door een flinke zaag van Ingason tot een halt geroepen. De IJslander kreeg geel voor die actie en met de kleur van de kaart was De Boer het niet eens.

'Je staat hier dicht op het veld en dan zie je weer een goed spelende Youri Baas. Hij chipt de bal voorbij de tegenstander en die knalt hem gewoon omver. Dat is bewust iemand zijn been in tweeën hakken', begint De Boer, die net als twee weken geleden tegen FK Vojvodina weer positief is over Baas.

'Ik hou van Baas, maar hij gaf de bal hier iets te hard aan Henderson (doelend op een opbouwfout van Ajax, red.)', vervolgt De Boer, die vindt dat die foutjes er nog wel uit moeten bij Ajax. Toch moet Baas gewoon de dingen blijven doen die hij al doet. 'Je moet wel risico blijven nemen en hij moet zich niet verschuilen. 'Hij speelt een goede wedstrijd', besluit De Boer.

Bekijk hier al onze video's
Meer Y. Baas
Meer over Y. Baas
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.