De Graafschap winkelt bij Willem II: Smits keert terug in KKD

Reacties

Joshua Smits heeft zijn overgang naar De Graafschap afgerond. De 31-jarige doelman heeft vrijdag voor een jaar getekend bij de club uit Doetinchem, die geen transfersom hoeft te betalen aan Willem II.

De Graafschap winkelt bij Willem II: Smits keert terug in KKD

Smits verloor in Tilburg zijn plek onder de lat aan Thomas Didillon-Hödl. De 28-jarige Fransman kwam deze zomer transfervrij over van Cercle Brugge en werd door trainer Peter Maes gebombardeerd tot eerste doelman. Dat was een enorme tegenvaller voor Smits, die intern liet weten elders zijn heil te willen zoeken.

Dat gaat gebeuren bij De Graafschap, zoals VI eerder deze week meldde. De directie van de Superboeren was op zoek naar een ervaren keeper en zocht contact met Smits. Hoewel het contract van de routinier nog een jaar doorliep, verlangde Willem II geen afkoopsom voor de routinier. Connor van den Berg schuift op in de pikorde en wordt achter Didillon-Hödl de tweede doelman in Tilburg.

Smits moet nog wachten op zijn debuut voor De Graafschap. In het thuisduel met Jong FC Utrecht staat Ties Wieggers onder de lat. De wedstrijd tegen de talenten uit de Domstad begint vrijdag om 20.00 uur.

Willem II laat Smits transfervrij naar De Graafschap vertrekken en dat komt beide partijen goed uit. Waarom? Dat lees je op VI PRO.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Willem II
Meer over Willem II
Meer De Graafschap
Meer over De Graafschap
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Meer Keuken Kampioen Divisie
Meer over Keuken Kampioen Divisie
Meer Smits
Meer over Smits
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.