De la Fuente dankt fans voor Morata-benadering en wil Yamal beschermen

Reacties

Bondscoach Luis de la Fuente van Spanje sprak na de Nations League-zege op Denemarken weer zijn vertrouwen uit in aanvoerder Álvaro Morata, die ondanks een aantal kansen niet tot scoren kwam. De Spaanse keuzeheer ging ook in op de Deense tackles op Lamine Yamal.

De la Fuente dankt fans voor Morata-benadering en wil Yamal beschermen
© Pro Shots
Spanje
Spanje
1 - 0
Denemarken
Denemarken

Spanje won zaterdag in Murcia dankzij een slippertje van Kasper Schmeichel, maar creëerde voldoende kansen om de Denen al eerder over de knie te leggen. Morata was een van de Spanjaarden die het vizier niet op scherp had staan.

De la Fuente was na afloop positief gestemd over het spel van Morata. 'Hij speelde uitstekend, alleen ontbrak een doelpunt voor hem. Álvaro is op zijn positie een van de beste spelers van de wereld en hij zal ongetwijfeld weer gaan scoren voor ons. Hij is een complete spits en heel belangrijk voor ons', aldus de bondscoach op de persconferentie.

Volgens de keuzeheer kreeg Morata, die eerder openhartig was over de kritiek aan zijn adres, de steun van het publiek. 'Ik ben er trots op dat mijn landgenoten zo reageren op iemand die zo belangrijk is voor het Spaanse voetbal als Morata. Die erkenning zochten wij voor Morata, de atmosfeer was erg goed. Hij heeft dat nodig en hij verdient het. Ik hoop dat dit op alle velden in Spanje gebeurt.'

De la Fuenta kwam ook terug op de tackles op Yamal. 'Hij heeft een bijzonder talent en krijgt af en toe een schop. Ik had eens een collega-trainer die tegen degenen die daarover klaagden zei: "Wat wil je dan, dat ze kusjes geven?" Een tegenstander grijpt alles aan om hem af te stoppen, maar dat moet wel binnen de regels zijn. De scheidsrechter moet spelers als Lamine wel beschermen. Maar ik weet ook hoe het in de sport gaat. Het is geen flower power.'

UEFA Nations League

Stand Groep 4 UEFA Nations League 2024/2025

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Spanje
3
2
1
0
5-1
+4
7
2
Denemarken
3
2
0
1
4-1
+3
6
3
Servië
3
1
1
1
2-2
0
4
4
Zwitserland
3
0
0
3
1-8
-7
0
* Actueel tot en met 12 okt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.