Spanje dankt Schmeichel na slippertje, Servië rekent af met Zwitserland

Reacties

Spanje heeft zaterdagavond een nipte zege geboekt op Denemarken. Kasper Schmeichel was lange tijd een groot obstakel voor de Europees kampioen, maar de Deense uitblinker ging in de slotfase niet vrijuit bij de winnende goal. Servië beleefde een prettige avond tegen Zwitserland.

Spanje dankt Schmeichel na slippertje, Servië rekent af met Zwitserland
© Pro Shots
Spanje
Spanje
1 - 0
Denemarken
Denemarken

Denemarken won slechts één keer in de historie van Spanje (1993) en wist dat het weer een moeilijke opgave zou worden om La Roja te verslaan, ook al was de Europees kampioen gehavend (zonder onder anderen Rodri, Dani Olmo en Dani Caravajal). In Murcia had Spanje het voor rust weliswaar de overhand, maar het thuisland kon geen afstand nemen: captain Álvaro Morata en Lamine Yamal waren niet scherp in de afronding.

Bij Denemarken zorgde ex-Ajacied Kasper Dolberg voor een aantal dreigende momenten. In de tweede helft was het spelbeeld niet anders. Morata was na ruim een uur weer dicht bij de openingsgoal na een afgeslagen schot van Aymeric Laporte, maar hij stuitte op Schmeichel. De doelman was tot minuut 79 een sta-in-de-weg voor Spanje, maar had geen antwoord op een uithaal van Martin Zubimendi. De bal werd nog licht van richting veranderd door Pierre-Emile Hojbjerg, waarna Schmeichel zijn handen niet goed achter de bal kreeg.

Klik op de tekst in de tweet om de beelden te bekijken.

Servië
Servië
2 - 0
Zwitserland
Zwitserland

Servië rekende zaterdag in eigen huis af met Zwitserland, dat ook de voorgaande twee Nations League-duels verloor. De Serviërs, zonder onder anderen Dusan Tadic, domineerden in Leskovac, maar kwamen vlak voor rust wat gelukkig op voorsprong via Nikola Milenkovic. De verdediger kreeg de bal onbewust tegen zijn voet en verschalkte Gregor Kobel van dichtbij. De keeper van Zwitserland werd na een uur nog eens gepasseerd, dit keer door een uithaal van aanvoerder Aleksandar Mitrovic. Breel Embolo verzuimde daarna voor de Zwitsers te scoren bij een strafschop.

Klik op de tekst in de tweet om de beelden te bekijken.

UEFA Nations League

Stand Groep 4 UEFA Nations League 2024/2025

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Spanje
3
2
1
0
5-1
+4
7
2
Denemarken
3
2
0
1
4-1
+3
6
3
Servië
3
1
1
1
2-2
0
4
4
Zwitserland
3
0
0
3
1-8
-7
0
* Actueel tot en met 13 okt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.