De opties voor Feyenoord: Ueda lijkt nu ook in topduels zijn kans te krijgen

Reacties

Feyenoord bracht dinsdagmiddag het slechte nieuws over Santiago Giménez, die drie maanden uit de roulatie is met een bovenbeenblessure. Ayase Ueda zal moeten opstaan in deze periode, want daarachter heeft Feyenoord niet veel om mee te werken. Een blik op de spitspositie van Feyenoord en de periode waarin Giménez gemist wordt.

De opties voor Feyenoord: Ueda lijkt nu ook in topduels zijn kans te krijgen
© Pro Shots

Met een geschatte afwezigheid van drie maanden lijkt het er sterk op dat Giménez in 2024 niet meer in actie gaat komen voor Feyenoord. Hij speelde dit seizoen zeven wedstrijden (vier goals) en gaat als de medische voorspelling van Feyenoord uitkomt achttien wedstrijden missen in het restant van dit kalenderjaar.

© Pro Shots

Een groot deel van de Champions League-competitiefase gaat aan de neus van Giménez voorbij. Hij kan niet in actie komen tegen Girona, Benfica, Red Bull Salzburg, Manchester City en Sparta Praag. Na de winterstop wordt er in Europa nog gespeeld tegen Bayern München en Lille, die wedstrijden haalt Giménez mogelijk wel.

In de Eredivisie mist Giménez alle topaffiches, tenzij hij wonderbaarlijk snel herstelt van zijn bovenbeenblessure. De laatste wedstrijd van Feyenoord in 2024 is namelijk de uitwedstrijd tegen PSV, op 22 december. Daarvoor speelt Feyenoord tegen FC Twente (6 oktober), Ajax (30 oktober) en AZ (2 november).

Tekst gaat verder onder wedstrijdblok

De Champions League-campagne van Feyenoord


Do 19 sep.

Wo 2 okt.

Wo 23 okt.

Wo 6 nov.

Di 26 nov.

Wo 11 dec.

Wo 22 jan. 2025

Wo 29 jan. 2025

Buiten de vijf Champions League-wedstrijden en twaalf duels in de Eredivisie zal Giménez ook niet inzetbaar zijn als Feyenoord begint aan het TOTO KNVB-bekertoernooi. De Rotterdammers zijn vanwege de Europese deelname vrij in de eerste ronde, maar de tweede ronde wordt op 17 en 18 december afgewerkt. In totaal zal Giménez dus achttien duels moeten missen, mocht hij inderdaad niet meer in actie komen in dit kalenderjaar.

De vervanging
Het lijkt niet moeilijk om te bepalen wie trainer Brian Priske gaat aanwijzen als vervanger van Giménez. Ayase Ueda verving de Mexicaan al tegen NAC Breda nadat hij geblesseerd was geraakt. Maar niet alleen aan de hand daarvan is de vervanging in te vullen. Achter Ueda is de spoeling behoorlijk dun.

Julián Carranza werd deze zomer overgenomen van Philadelphia Union, maar de Argentijn met Italiaanse roots kwam dit seizoen tot nog maar twaalf minuten in totaal. Tegen FC Groningen maakte hij als invaller zijn officiële debuut in Nederland. Eventueel kan er geschoven worden met Ibrahim Osman, die in het verleden als spits fungeerde. In Rotterdam wordt hij door Priske echter opgesteld als rechtsbuiten. Uit de analyse van VI bleek ook dat Osman het beste tot zijn recht komt vanaf de flanken.

Bij Feyenoord Onder-21 zijn ze inmiddels ook begonnen aan het seizoen. In de selectie van trainer Pascal Bosschaart lopen drie spitsen rond die speelminuten hebben gemaakt. Joey de Bie, Fabiano Rust en Zépiqueno Redmond, die voornamelijk invaller is. De Bie wordt dit seizoen gehuurd van FC Dordrecht, hij speelde al vijftien wedstrijden op profniveau. Hij is echter niet ingeschreven door Feyenoord voor de Champions League, in tegenstelling tot Rust en Redmond. Door hun status als eigen jeugd zijn zij op de B-lijst gezet.

Poll Wie zou jij eerste Feyenoord-spits maken?
  • Julián Carranza
  • Ibrahim Osman
  • Ayase Ueda
  • Een andere optie, namelijk...
© Pro Shots
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.