De Roon viert uitschakeling Liverpool met verwijzing naar populair tv-programma

Reacties

Marten de Roon heeft het uitschakelen van Liverpool op geheel eigen wijze gevierd. Hij beleefde een heerlijke Europa League-avond. De Atalanta-middenvelder was volgens Italiaanse media de absolute uitblinker in het duel met The Reds.

De Roon viert uitschakeling Liverpool met verwijzing naar populair tv-programma
© Pro Shots
Atalanta Bergamo
Atalanta Bergamo
0 - 1
Liverpool
Liverpool

De Roon scoort wel vaker op X (voorheen Twitter) en donderdagavond was het opnieuw raak. Dit keer ging de middenvelder van Atalanta voor een verwijzing naar Jiskefet, een tv-programma uit de jaren negentig dat vol zat met satire. 'We gaan naar de halve finale, lullo', aldus De Roon, die zijn hoofd op dat van een van de personages had geplakt.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Atalanta won vorige week op bezoek bij Liverpool met 0-3. Kwalificatie voor de halve finale van de Europa League leek dus al een zekerheid, maar toen Mohamed Salah in de return al na zeven minuten een strafschop maakte, leek het toch nog spannend te worden. Atalanta bleef echter relatief makkelijk overeind tegen de ploeg van Jürgen Klopp.

'Je gaat naar Anfield en dan ben je een beetje nerveus over wat er kan gebeuren', begon een glunderende De Roon tegen ESPN. 'Je hoopt dat je een resultaat meeneemt. Als het dan 0-3 wordt, weet je dat het kan, zelfs tegen het grote Liverpool. Dat heeft vertrouwen gegeven. We gaan met heel veel trots en zin naar de halve finale toe.'

La Gazzetta dello Sport gaf aan De Roon zelfs het hoogste cijfer van alle Atalanta-spelers: een 7,5. 'Hij is de ziel van La Dea', stelde de krant, doelend op de bijnaam van Atalanta. 'Hij keerde terug in het midden, waar hij het meest nodig is en de druk en positionering regisseert. In theorie stond hij tegen Jones, maar hij overweldigde iedereen met zijn dynamiek.'

In de halve finale neemt Atalanta het op tegen Olympique Marseille.

Bekijk hier al onze video's
Meer Atalanta
Meer over Atalanta
Meer M. de Roon
Meer over M. de Roon
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.