Debutant zorgt bij monsterzege Dortmund voor fraaie Bundesliga-primeur

Borussia Dortmund heeft zaterdag niets heel gelaten van VfL Wolfsburg. Erling Haaland maakte twee goals voor de nummer twee van de Bundesliga, maar het meest opvallende doelpunt werd gemaakt door een debutant.

Borussia Dortmund
6 - 1
VfL Wolfsburg

Tom Rothe is zijn naam. Hij is zeventien jaar en 169 dagen en maakte de openingstreffer namens de thuisploeg. Hij is de jongste speler die bij zijn Bundesliga-debuut scoorde. Hij kopte in de 24ste minuut een hoekschop knap in het doel.

Vier minuten later leek de wedstrijd al beslist. Axel Witsel scoorde op aangeven van Haaland, gevolgd door een doelpunt van verdediger Manuel Akanji. En dat was voor rust zeker nog niet alles. In de 34ste minuut maakte Emre Can er 4-0 van en vier minuten later maakte Haaland zijn eerste van de dag.

In de tweede helft bracht Julian Brandt Haaland opnieuw in scoringspositie, waardoor de teller op zes kwam. Daar bleef het in de tweede helft voor de thuisploeg wel bij. Wolfsburg deed nog wel wat terug. Ridle Baku schoot de bal fraai met rechts in het dak van het doel: 6-1.

Door de overwinning komt Dortmund dichter bij koploper Bayern München. De ploeg van Marco Rose speelde dertig wedstrijden en verzamelde 63 punten, Bayern heeft een wedstrijd minder gespeeld en 69 punten.

SC Freiburg
SC Freiburg
3 - 0
VfL Bochum
VfL Bochum

Mark Flekken hield zaterdag de nul namens SC Freiburg tegen VfL Bochum. Zijn ploeg kwam in de vierde minuut al op voorsprong via Lukas Kübler, gevolgd door twee goals van Roland Sallai die hij gelijk verdeelde over de twee helften.

Bochum sloot de wedstrijd af met negen man. Konstantinos Stafylidis en Thomas Reis ontvingen een minuut na elkaar een directe rode kaart voor twee harde overtredingen.

FSV Mainz 05
0 - 0
VfB Stuttgart

Met Jean-Paul Boëtius negentig minuten in het veld, kwam FSV Mainz niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel tegen VfB Stuttgart. Mainz blijft door het gelijkspel negende in Duitsland, Stuttgart staat in de gevarenzone. Met 28 punten is het op dit moment de nummer zestien van Duitsland. Nummer zeventien Arminia Bielefeld kan zondag, als het wint van Bayern, over Stuttgart heen.

FC Augsburg
FC Augsburg
0 - 1
Hertha BSC
Hertha BSC

In Augsburg werd er wel gescoord. De thuisploeg ging met Jeffrey Gouweleeuw en Alfred Finnbogason in de basis onderuit tegen Hertha BSC. Suat Serdar maakte vier minuten na rust het enige doelpunt voor de ploeg uit Berlijn. Door de overwinning komt nummer vijftien Hertha dichterbij nummer veertien Augsburg. Het verschil is nu drie punten tussen beide ploegen.