'Deco in beeld als nieuwe technisch directeur bij Barcelona'

Reacties

Barcelona zou de vacature voor technisch directeur willen laten invullen door Deco. Dat melden meerdere internationale bronnen woensdagmiddag. Voor Deco zou het een terugkeer zijn naar de club die hij als speler diende.

'Deco in beeld als nieuwe technisch directeur bij Barcelona'
© Pro Shots

Dat er een vacature is, werd dinsdagavond bekend. Mateu Alemany gaat ermee ophouden in Camp Nou. Na de aanstaande transferzomer is hij weg, en hij zou naar verluidt inmiddels al een aanbod van Premier League-club Aston Villa hebben aanvaard. Barcelona schakelde snel, en volgens El Mundo Deportivo komt Deco volgende week naar Barcelona om te onderhandelen.

Hij kent de weg naar het kantoor van Joan Laporta, want daar is hij in zijn huidige hoedanigheid ook al wel eens te gast geweest. De gewezen Portugese technicus is momenteel namelijk actief als zaakwaarnemer, hij heeft onder meer Barcelona-speler Raphinha in zijn portefeuille. Allicht zal hij de Braziliaan aan een andere agent moeten overdragen als het daadwerkelijk tot een dienstverband komt. Deco zou er wel oren naar hebben, zo bericht de Catalaanse krant.

Deco speelde tussen 2004 en 2008 bij Barcelona, hij kwam toen over van FC Porto. Bij die twee clubs won hij de Champions League, in 2004 in Portugese dienst en twee jaar later nog eens als speler van de Blaugrana. Daarna volgden nog twee jaren bij Chelsea alvorens hij zijn carrière afsloot in Brazilië, zijn geboorteland dat hij als interlandspeler links liet liggen. Deco droeg 75 maal het rode shirt van Portugal.

Bekijk hier al onze video's
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.