Deschamps gaat in op 'wake-up call' voor Oranje-opponent Frankrijk

Reacties

Bondscoach Didier Deschamps van Frankrijk is ondanks het teleurstellende gelijkspel tegen Canada tevreden over de voorbereiding van Les Bleus op het EK. De Franse keuzeheer roemde na de laatste oefenwedstrijd N'Golo Kanté.

Deschamps gaat in op 'wake-up call' voor Oranje-opponent Frankrijk
© Pro Shots
Frankrijk
Frankrijk
0 - 0
Canada
Canada

Frankrijk slaagde er zondag niet in om Canada over de knie te leggen in Bordeaux. De Canadezen gingen donderdag nog met ruime cijfers onderuit tegen het Nederlands elftal. Deschamps maakt zich, een week voor de eerste EK-wedstrijd tegen Oostenrijk, geen zorgen na de doelpuntloze wedstrijd in Matmut Altantique.

'We zijn nu tien dagen samen en de voorbereiding is goed verlopen, daarbij kijk ik ook naar de energie en de teamgeest in de groep. We hebben ook te maken gehad met spelers die door verplichtingen pas later konden aansluiten en jongens die nog niet helemaal fit waren', zei Deschamps tegenover Franse media.

'De wedstrijd tegen Canada was een belangrijke test voor ons en het bleek voor ons ook een wake-up call richting het EK. We hebben spelers die in verschillende stadia van fysieke fitheid zitten. Adrien Rabiot en Aurélien Tchouaméni zijn nog niet helemaal fit. We hebben nog een aantal dagen om toe te werken naar onze eerste EK-wedstrijd', aldus Deschamps. Op 21 juni spelen de Fransen in Leipzig tegen Nederland.

De Franse bondscoach is gelukkig met de vorm van Kanté (33), die na twee jaar afwezigheid terug is in de nationale ploeg. 'Voor iedereen die aan hem twijfelde: hij zit nog steeds op hetzelfde niveau als in de voorgaande jaren. Kanté heeft een sterk seizoen achter in Saudi-Arabië en laat nog steeds zien over zijn specifieke kwaliteiten te beschikken.'

Europees Kampioenschap

Stand Groep D Europees Kampioenschap 2024 Germany

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Oostenrijk
3
2
0
1
6-4
+2
6
2
Frankrijk
3
1
2
0
2-1
+1
5
3
Nederland
3
1
1
1
4-4
0
4
4
Polen
3
0
1
2
3-6
-3
1
* Actueel tot en met 2 aug. 2024

Bestel de EK-special

Perfect voorbereid zijn op het EK in Duitsland? Bestel dan hier de EK-special van VI, met daarin onder meer de verwachte opstellingen van alle landen en een exclusief interview met bondscoach Ronald Koeman.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.