Deze managers worden genoemd als mogelijke opvolger van Southgate

Reacties

Gareth Southgate houdt het voor gezien als bondscoach bij Engeland en dat betekent dat er een belangrijke vacature openstaat. In de Engelse media wordt al volop gespeculeerd over een opvolger van de manager die liefst acht jaar aan het roer stond bij The Three Lions.

Deze managers worden genoemd als mogelijke opvolger van Southgate
© Pro Shots

Buitenlandse namen

Jürgen Klopp
Met de naam van Jürgen Klopp vallen we meteen met misschien wel de meest sexy naam in huis. De voormalig succestrainer van Liverpool geniet momenteel van zijn sabbatical en wees naar verluidt al een baan als bondscoach van de Verenigde Staten af, maar mogelijk klopt er nu opnieuw een land bij hem aan. 'Als de FA een buitenlandse bondscoach wil, dan staat Klopp zeker op de lijst met mogelijke kandidaten', aldus de BBC, dat het wel stelt dat het ‘zeer onwaarschijnlijk is', dat de Duitser de opvolger van Southgate in Engeland wordt.

Pep Guardiola
Naast Klopp wordt ook de naam van Guardiola naar voren geschoven. De Spaanse succesmanager won alles wat er te winnen valt met zijn huidige werkgever Manchester City en sprak ooit uit dat hij ooit bondscoach zou willen worden. 'Guardiola staat onder contract tot 2025 bij City, maar daarna? Je kan het niet helemaal uitsluiten, al zal zijn salaris een struikelblok kunnen vormen.'

Mauricio Pochettino
Ook de naam van Pochettno wordt in Engeland naar voren geschoven. De voormalig manager van onder meer Tottenham Hotspur, Paris Saint-Germain en Chelsea zit sinds deze zomer zonder werk, maar zou graag weer aan de slag willen gaan. 'John McDermott, de technisch directeur van de FA, is een groot fan van Pochettino. Dat is een interessant idee als het gaat over een opvolger van Southgate', aldus Sky Sports.

Thomas Tuchel
Net als Pochettino is ook Tuchel sinds deze zomer werkloos. In Engeland gelooft men dat de Duitse manager wil terugkeren in het Engelse voetbal. Dat komt omdat hij naar verluidt dicht bij een job als nieuwe trainer van Manchester United zou zijn geweest. Toch denkt de BBC dat de Engelse bond hem niet al te hoog op de lijst heeft staan en eerst naar andere kandidaten gaat kijken. Volgens Duitse media staat Tuchel zelf wel open voor een baan als bondscoach van Engeland, zo meldt Sportbild.

Engelse namen

Slechts twee keer in het verleden heeft er een manager uit het buitenland aan het roer gestaan bij Engeland. Dat waren Sven Göran-Eriksson (2001 - 2006) en Fabio Capello (2008 - 2012). Daar wil analist Jamie Carragher kort na het ontslag van Southgate nog wat over kwijt. 'Ik geloof er niet in dat een buitenlandse manager Engeland gaat trainen', begint de legende van Liverpool.

'In het clubvoetbal werkt een buitenlandse coach misschien wel, maar niet als het om een land gaat', vervolgt de analist, die verwijst naar de laatste landen die een eindtoernooi hebben gewonnen. 'Kijk naar Italië, Spanje, Duitsland. We hebben geen buitenlandse manager nodig, dat hebben we al gehad. Clubvoetbal is totaal anders dan internationaal voetbal. Je moet precies weten wat er in het land speelt', aldus Carragher.

Lee Carsley
Als Engeland het op dezelfde toer wil gooien als wat Spanje na het WK in 2022 heeft met Luis de la Fuente gedaan, dan moet de bond aankloppen bij Lee Carsley. De 50-jarige manager is momenteel de bondscoach bij de Onder-21 van Engeland. 'Hij is al lang betrokken bij de FA (Engelse bond, red.) en won afgelopen zomer het EK met de Onder-21. Hij zou kunnen worden aangesteld en dat zou de FA zelfs tijd kunnen geven om een ander te vinden als ze dat willen', stelt de BBC.

Eddie Howe
Howe is een manager die door de bookmakers hoog staan aangeschreven om Southgate op te volgen. De manager maakt al geruime tijd indruk bij Newcastle United en deed dat in het verleden ook bij Bournemouth. 'Howe heeft dan wel een contract tot 2027 bij Newcastle, maar deze kans is moeilijk om te weigeren voor hem', aldus de BBC.

'Hij zou een flink deel van zijn salaris in moeten leveren, maar de grootste fans van Howe bij Newcastle zijn enkele dagen geleden na drie jaar vertrokken', aldus Sky Sports over Amanda Staveley en Mehrdad Ghoudoussi, twee inmiddels voormalig aandeelhouders van Newcastle.

Graham Potter
Potter werd deze zomer nog aan clubs als Ajax en Feyenoord gelinkt, maar heeft nog steeds geen nieuwe werkgever. Dat zou het team van Engeland nu wel eens kunnen worden. 'Zijn reputatie heeft een flinke klap gehad, maar hij blijft een van de meest gerespecteerde coaches in het Engelse voetbal. Wil hij alleen wel het internationale voetbal in? Het lijkt in ieder geval een te grote baan om af te wijzen.'

Overige genoemde Engelse namen
Verder worden Kieran McKenna (Ipswich Town), Frank Lampard (werkloos), Steven Gerrard (Al-Ettifaq), MIchael Carrick (Middlesbrough), Brendan Rodgers (Celtic) en zelfs José Mourinho (Fenerbahçe) nog genoemd. Deze namen zijn nog wel een ver van het Engelse bed-show.

Bekijk hier al onze video's
Meer Engeland
Meer over Engeland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.