Di Canio pleit voor Zirkzee bij Juventus en sneert naar Man United

Reacties

Juventus moet komende winter proberen om Joshua Zirkzee van Manchester United te huren, aldus Paolo Di Canio. Dat zegt de voormalig spits omdat de club van Erik ten Hag 'toch al jarenlang gekke beslissingen neemt'.

Di Canio pleit voor Zirkzee bij Juventus en sneert naar Man United
© Pro Shots
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Zirkzee werd afgelopen zomer voor een bedrag van naar verluidt veertig miljoen euro door Manchester United van Bologna gekocht. Met de Oranje-spits in de gelederen, lukt het de Engelse grootmacht nog niet om hoge ogen te gooien.

'Niets werkt daar, zelfs niet met Zirkzee', begint Di Canio in gesprek met Tuttosport. 'Hij is te sloom voor de Premier League. Het kan goed dat hij mijn ongelijk gaat bewijzen met goede wedstrijden en goals, maar de verdedigers in de Premier League zijn agressief en er zijn dertig procent minder overtredingen dan in de Serie A.'

'Er is daar zoveel verwarring dat ze hem (Zirkzee, red.) zelfs weg zouden kunnen doen op huurbasis', vervolgt Di Canio, die serieus denkt dat het een optie kan zijn voor Juventus. 'Ze hebben Højlund en Rashford die daar kunnen spelen. Zirkzee heeft een ideaal profiel om Motta een speler te geven met andere kwaliteiten dan Vlahovic bij Juventus.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.