Discussie over schoenen bij Oranje-goal: 'Werd niet eens stilgelegd'

Reacties

Had het spel stilgelegd moeten worden voordat Donyell Malen de 0-3 voor Oranje maakte tegen Roemenië? Michael Ballack denkt van wel, al lijkt hij de regels niet goed te kennen.

Discussie over schoenen bij Oranje-goal: 'Werd niet eens stilgelegd'
Roemenië
Roemenië
0 - 3
Nederland
Nederland

Voordat Malen doelman Florin Nita kansloos liet, schopte de Roemeen een van de twee schoenen weg die op vlak daarvoor op het veld waren gegooid. 'Bizar dat er schoenen op het veld lagen', zei Ballack als analyticus bij het Duitse MagentaTV. 'En de wedstrijd werd niet eens onderboken.'

Dat had wel moeten gebeuren volgens de oud-aanvoerder van Die Mannschaft. 'Het is zo'n rare situatie. Als er voorwerpen op het veld liggen, wordt de wedstrijd stilgelegd. Waarom de VAR niet heeft ingegrepen is ook een raadsel, want dat is gewoon de regel.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Of Ballack de regels echt goed kent, valt te betwijfelen. De regel is dat het spel stilgelegd moet worden als spelers hinder ondervinden van een voorwerp, ook in het geval van bijvoorbeeld een tweede bal. Hier leken de schoenen niet te hinderen; Nita koos er zelf voor eentje weg te trappen.

Nita was niet de eerste doelman die opeens schoenen zag liggen. Ook de Belgische keeper Koen Casteels zag opeens een paar sneakers op het veld, toen hij in de groepsfase tegen de Roemenen speelde. Op dat moment was de bal niet in de buurt.

Poll Hoe ver komt Oranje op het EK?
  • Kwartfinale
  • Halve finale
  • Finale
  • Eindwinst
Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland
Meer over Nederland
Meer Europees Kampioenschap
Meer over Europees Kampioenschap
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.