Dit zijn dinsdagavond de scenario's in de EK-jacht van de Nederlandse vrouwen

Reacties

Het Nederlands vrouwenelftal gaat dinsdagavond op jacht naar een EK-ticket. In en tegen Noorwegen is een resultaat nodig om zeker te zijn van plaatsing, bij een nederlaag wordt het hopen op een gunst elders. Dit zijn de scenario's.

Dit zijn dinsdagavond de scenario's in de EK-jacht van de Nederlandse vrouwen
© Pro Shots
Noorwegen
Noorwegen
1 - 1
Nederland
Nederland

Het goede nieuws: de ploeg van Andries Jonker heeft het in eigen hand. In een kwalificatiepoule met naast Noorwegen nog Italië en Finland volstaat een plek bij de eerste twee voor deelname aan het toernooi in Zwitserland. Oranje staat bovenaan, twee punten boven Noorwegen en Italië. Winst in Noorwegen betekent dus groepswinst, een gelijkspel betekent dat in elk geval Noorwegen en Finland niet meer voorbij de Nederlandse dames kunnen komen – waarmee kwalificatie dus ook een feit is.

Het wordt link als Nederland het schip ingaat in het Brann Stadion in Bergen – over een paar weken ook de speellocatie voor Go Ahead Eagles in de Conference League. Dan klimmen de Noren over Nederland heen en moeten Jonker en zijn speelsters hopen dat Finland een resultaat haalt in het Italiaanse Bolzano. Als Nederland naar de derde plek zakt, krijgt het via play-offs overigens nog wel een kans om het EK te halen.

De wedstrijd krijgt uitgebreid de aandacht bij de NPO. De voorbeschouwing begint om 18.45 en is te zien op NPO 1, net als de eerste helft van de wedstrijd die om 19.00 uur begint. Voor de tweede helft moet de kijker zappen naar NPO 3 – op het eerste net volgt het achtuurjournaal en een herdenkingsconcert voor de slachtoffers van de aanslag op vlucht MH17, die woensdag precies tien jaar geleden plaatsvond.

UEFA Women's Championship Qualification

Stand Groep 1 UEFA Women's Championship Qualification 2025 Switzerland

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Italië
6
2
3
1
8-3
+5
9
2
Nederland
6
2
3
1
4-4
0
9
3
Noorwegen
6
1
4
1
7-4
+3
7
4
Finland
6
1
2
3
4-12
-8
5
* Actueel tot en met 19 jul. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland Vrouwen
Meer over Nederland Vrouwen
Meer UEFA Women's Championship Qualification
Meer over UEFA Women's Championship Qualification
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.