Doelpuntenmachine PSV jaagt op revanche tegen NEC

ADVERTORIAL - PSV hervat zaterdagmiddag om 16.30 uur de Eredivisie tegen NEC. De Eindhovenaren hopen de uitmuntende start van het seizoen na de interlandbreak een vervolg te geven. Lukt het PSV om er ook tegen NEC op los te scoren? Blik vooruit en speel mee bij TOTO!

Doelpuntenmachine PSV jaagt op revanche tegen NEC
© Pro Shots
PSV
PSV
2 - 0
N.E.C.
N.E.C.

Nadat PSV vorig seizoen met zeven punten verschil kampioen van Nederland was geworden, is de formatie van Peter Bosz dit seizoen ook al vroeg weer op stoom gekomen. De eerste vier duels in de Eredivisie leverden niet alleen twaalf punten op, maar ook nog eens achttien goals. Dat komt neer op een gemiddelde van 4,5 goal per wedstrijd. Ter vergelijking: Feyenoord is de op één na meest scorende ploeg dit seizoen. De Rotterdammers staan op gemiddeld 2,3 goals per duel. PSV scoorde tot op heden dus bijna twee keer zoveel.

De enorme scoringsdrift komt voort uit het goede veldspel van de Eindhovense ploeg. PSV had tot nu toe gemiddeld 74,3 procent balbezit, ruimschoots het hoogst van alle Eredivisie-ploegen. Feyenoord volgt op 62,6 procent en NEC staat tiende met 49,9 procent. Daarnaast neemt PSV het vijandelijke doel het vaakst onder vuur. Gemiddeld zorgen topspelers als Luuk de Jong, Johan Bakayoko, Hirving Lozano, Malik Tillman en consorten voor 9,8 schoten op doel per wedstrijd. Dat is bijna vier keer zoveel als NEC (2,5).

PSV maakte tot op heden telkens minstens drie doelpunten per duel. Bij inzetten op Meer dan 2.5 goals van PSV tegen NEC hoort een quotering van 1.51. Meer dan 3.5 PSV-goals staat op 2.30. Eredivisie-topscorer Lozano is zeer waarschijnlijk niet van de partij. De Mexicaan raakte geblesseerd in een oefenwedstrijd tegen RC Genk. Met Noa Lang, Bakayoko, Couhaib Driouech en Tillmann heeft Bosz echter meer dan genoeg opties om die leegte op te vullen.

Doelpuntenmakers

Speler Scoort op willekeurig moment Maakt eerste doelpunt
Luuk de Jong 1.56 4.00
Noa Lang 2.05 5.75
Johan Bakayoko 2.20 6.25
Guus Til 2.40 7.00
Malik Tillman 2.40 7.00
Ismael Saibari 2.50 7.50

De laatste keer dat PSV en NEC tegenover elkaar stonden, zorgde Rogier Meijer voor een enorme stunt. De Nijmegenaren waren in maart met 3-1 te sterk voor de latere landskampioen. Dat is echter wel een unicum. In de twaalf ontmoetingen daarvoor ging PSV er met de zege vandoor, regelmatig met grote cijfers. De meest recente thuiswedstrijd tegen NEC won PSV bijvoorbeeld met 4-0. Vorig seizoen waren Luuk de Jong (tweemaal), Lang en Ricardo Pepi de doelpuntenmakers.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat de quotering voor een overwinning van PSV op 1.14 staat. Een gelijkspel kan je 8.75 keer je inzet opleveren en een zege voor NEC staat zelfs op 17.00. De vraag is of Bosz spelers rust gaat geven. PSV werkt namelijk tevens toe naar de Champions League-ouverture. Dinsdag staat de eerste wedstrijd in de competitiefase van het vernieuwde miljardenbal op het programma. Dan gaat de huidige koploper van de Eredivisie op bezoek bij Juventus.

Wat verwacht jij van het duel tussen PSV en NEC? Bekijk het uitgebreide aanbod van TOTO en speel mee!

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Online spelen brengt risico's met zich mee. Lees hier onze tips om op een verantwoordelijke en bewuste manier te spelen.

Bekijk hier al onze video's