Doelstelling Bielsa na remise tegen Deportivo in duigen

Marco Bielsa heeft zijn doelstelling voor het einde van dit seizoen al na één wedstrijd in duigen zien vallen. De trainer van Athletic de Bilbao eiste van zijn ploeg dat de resterende zeven duels gewonnen moesten worden. Eerste horde Deportivo La Coruña gooide echter direct roet in het eten: 1-1.

Het was na de nederlagen tegen achtereenvolgens Sevilla (2-1) en Real Madrid (3-0) voor de bezoekers alweer de derde wedstrijd op rij zonder overwinning in de Primera División. Voor de rust waren Bruno Gama (Deportivo) en Fernando Llorente (Bilbao) de doelpuntenmakers in Estadio Riazor.

Met name de treffer van Gama was fraai. De rechtsbenige middenvelder dribbelde vanaf links naar binnen en schoot de bal met een geplaatst schot in de bovenhoek achter doelman Gorka Iraizoz, terwijl Llorente kort voor rust met een rake kopbal de eindstand bepaalde.

Het was voor Llorente pas zijn tweede treffer en vierde optreden in de basis in dit seizoen, terwijl de aanvaller de seizoenen daarvoor de onbetwiste aanvalsleider was in de ploeg van Bielsa. Door een conflict van afgelopen zomer met de club is de doorgaans veel scorende spits verbannen naar de reservebank.

De club liet een mogelijke transfer van de aanvaller, die Europees- en wereldkampioen werd met Spanje, naar Juventus afketsen. Llorente viel dit seizoen wel zeventien keer in. Zijn laatste treffer dateerde van september 2012 tijdens het duel met Espanyol (3-3).

Deportivo stijgt door remise naar plaats zestien met dertig punten en lijkt met de sterke reeks van de laatste weken de onderste plaatsen te ontlopen. Bilbao, waar Ander Iturraspe vlak voor tijd zijn tweede gele kaart kreeg, bezet na deze speelronde de veertiende plaats in de competitie met 36 punten.

Overige uitslagGetafe - Espanyol 0-2

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.