Doemscenario komt uit: City moet Rodri lange tijd missen

Reacties

Rodri staat voorlopig aan de kant bij Manchester City, zo bevestigt de club woensdag. De kampioen van Engeland geeft geen precieze indicatie over hoe lang de Spanjaard in de lappenmand zal zitten, maar berichtgeving in de Britse media wijst op een kruisbandblessure die hem de rest van het seizoen kost.

Doemscenario komt uit: City moet Rodri lange tijd missen
© Pro Shots
Manchester City
Manchester City
2 - 2
Arsenal
Arsenal

Die liep de Spaanse middenvelder op in het duel met Arsenal afgelopen zondag, waarin hij zich in de eerste helft al moest laten vervangen. Rodri is cijfermatig ook een belangrijke pion bij de club: sinds zijn komst in 2019 haalde Man City gemiddeld 2,37 punt per wedstrijd met hem erbij. In ontmoetingen waarin Rodri niet meedeed, zakte die waarde naar 1,9 punt per duel.

De 28-jarige Madrileen dreigde vlak voor zijn uitvallen nog met staken, uit protest tegen de speelkalender. Rodri had vanwege het EK amper vakantie en was enkel door een andere kwetsuur even van de grasmat verdwenen nadat hij het toernooi in Duitsland had gewonnen. Nu wacht hem noodgedwongen een aanzienlijke pauze.

Kevin De Bruyne heeft ook nog wat fysieke ongemakken. Manager Pep Guardiola vertelde maandag dat die van minder ernstige aard zijn. De Belg haalt het duel met Newcastle United van aanstaand weekend wellicht niet, maar zou daarna terug moeten zijn bij The Citizens.

Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Meer Premier League
Meer over Premier League
Meer Rodri
Meer over Rodri
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.