Dolblije Fitz-Jim maakt eerste voor Ajax: 'Daarom nog even dat tongetje'

Reacties

Kian Fitz-Jim heeft zijn eerste officiële goal in de hoofdmacht van Ajax te pakken. Daarmee kwam de voorspelling van Chuba Akpom uit, maar die van Carlos Forbs niet.

Dolblije Fitz-Jim maakt eerste voor Ajax: 'Daarom nog even dat tongetje'
© Pro Shots
Ajax
Ajax
3 - 0
Jagiellonia Bialystok
Jagiellonia Bialystok

Fitz-Jim mocht donderdagavond starten tegen Jagiellonia Bialystok, mede omdat Steven Berghuis een paar weken uit de roulatie is bij Ajax. De 21-jarige aanvallende middenvelder was met zijn openingsdoelpunt belangrijk voor de Amsterdammers en voor hem zelf was het een primeur: zijn eerste doelpunt in de hoofdmacht van Ajax.

'Het moet nog even bezinken, maar het voelt echt goed', begint een stralende Fitz-Jim voor de camera’s van AjaxTV. 'Ik dacht, ik moet zo rustig mogelijk blijven, het hoekje uitkiezen en dan schieten. Ik dacht eerst nog dat hij er via de binnenkant van de paal uit ging, maar hij ging er gelukkig nog in.'

Het blijkt dat Fitz-Jim voorafgaand aan de wedstrijd nog met Akpom en Forbs heeft gesproken. Dat leidde tot twee voorspellingen van verschillende aard. 'Chuba (Akpom, red.) zei: je gaat scoren. Carlos zei: je gaat niet scoren. Dus toen deed ik nog even dat tongetje naar hem', lacht Fitz-Jim.

Aankomende zondag had Fitz-Jim zijn vorm door kunnen trekken, maar dat gaat niet gebeuren. Het duel met Feyenoord in De Kuip komt er (nog) niet van wegens politiestakingen. 'Een beetje rust is ook wel fijn. Ik heb nu een weekje vrij, dus ik ga mijn rust pakken en dan gaan we weer door.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer K. Fitz-Jim
Meer over K. Fitz-Jim
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.