Domenech roept na Saha ook oudgediende Cissé op

Bondscoach Raymond Domenech heeft blijkbaar weinig vertrouwen in de nieuwe generatie Franse aanvallers. Nadat hij eerder al een uitnodiging verstuurde aan de 31-jarige Louis Saha, staat ook Djibril Cissé (28) voor een onverwachte rentree bij Les Bleus.

Domenech roept na Saha ook oudgediende Cissé op

Het oproepen van Saha is het logische gevolg van het sterke spel van de aanvaller bij Everton. Hij scoorde dit seizoen al dertien keer in de Premier League. Saha speelde zijn laatste interland op 15 november 2006. Hij was dus ruim drie jaar uit beeld, maar maakt nu op de valreep kans op deelname op het WK van komende zomer.

Datzelfde geldt voor Cissé (foto). Zijn afwezigheid was weliswaar van kortere duur (hij kwam op 27 mei 2008 nog in actie namens Les Bleus), maar zijn interlandloopbaan leek voorbij. De spits met het geblondeerde kapsel maakt dit seizoen echter naam in Griekenland. Met twintig goals voert hij namens Panathinaikos de topscorerslijst aan.

Het is overigens twijfelachtig of Saha daadwerkelijk binnen de lijnen komt als Frankrijk woensdag oefent tegen Spanje. Hij kampt met een dijbeenblessure, waardoor hij zondag ook al niet in actie kwam bij Everton. Saha meldt zich maandag wél gewoon in het trainingskamp van de Fransen. Domenech heeft Cissé voor de zekerheid al aan zijn groep toegevoegd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen