Cissé gegrepen door Griekse voetbalpassie

Er kan zondag een einde komen aan de ongeslagen status van Olympiakos Piraeus of Panathinaikos. Dan spelen beide Griekse topclubs namelijk tegen elkaar. Voor het Panathinaikos van trainer Henk ten Cate zou Djibril Cissé wel eens een belangrijke rol kunnen gaan spelen.

Cissé gegrepen door Griekse voetbalpassie

Cissé is bezig aan zijn eerste seizoen in Griekenland. De 27-jarige spits onderscheidde zich tot dusverre door acht competitietreffers voor zijn rekening te nemen. De Fransman, die eerder uitkwam voor AJ Auxerre, Liverpool, Olympique Marseille en Sunderland, speelde in zijn loopbaan al een aantal vermaarde derby's, maar hij is erg nieuwsgierig naar de confrontatie van zondag.

'Ik heb hier in Athene al gemerkt dat voetbal veel meer is dan sport, het is een manier van leven', aldus de 37-voudig international van Frankrijk. 'Overal waar je mensen spreekt, gaat het over voetbal. Ik zal de woorden hier niet herhalen, maar ik kan je vertellen dat de fans van Panathinaikos en Olympiakos elkaar niet zo mogen.'

'Wat ik wel mooi vind, is dat die rivaliteit niet omslaat in geweldadigheden. De sfeer is juist fantastisch. Het heeft allemaal te maken met passie en met trots. De fans willen dat hun club koning van Athene is, zodat ze zichzelf ook heersers van de stad kunnen voelen.'

Panathinaikos gaat momenteel aan kop in Griekenland met 29 punten uit 11 wedstrijden. Olympiakos volgt op een achterstand van twee punten. Historisch gezien is de club van Cissé en Ten Cate sterk in het nadeel. Olympiakos werd in de laatste dertien jaar liefst twaalf keer kampioen en van de honderd laatste derby's won de club uit de haven van Piraeus er 35, tegen 25 overwinningen voor Panathinaikos.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen