Duitse economie mag miljarden bijschrijven vanwege succesvol EK

Reacties

Het EK dat afgelopen zomer in Duitsland werd gehouden is niet alleen sportief, maar ook financieel een groot succes geweest. Volgens Nancy Faeser - Duitse minister van binnenlandse zaken - houdt de Duitse economie miljarden over aan het Europese voetbalfeest.

Duitse economie mag miljarden bijschrijven vanwege succesvol EK

Uit een onderzoek van het onderzoeksbureau Nielsen Sports heeft het EK miljarden bijgedragen aan de Duitse economie. In totaal zou het gaan om 7,44 miljard euro en dat is een bedrag dat de verwachtingen flink overtreft, aldus Faeser tegenover het Duitse medium Kicker.

Ruim negentig procent van de miljardenwinst is volgens het onderzoeksbureau toe te schrijven aan de uitgaven van de 2,7 miljoen tickethouders die vanwege het EK in Duitsland aanwezig waren. Niet alleen de directe uitgaven, maar ook de social media-posts van de fans zorgden voor een aanzienlijke bijdrage. Het zou gaan om 571 miljoen aan advertentiewaarde vanwege de zichtbaarheid, zo luidt de verklaring.

Sportief gezien was het EK voor de Europese voetballiefhebber een groot succes, maar voor het gastland misschien iets minder. Duitsland werd in de kwartfinale uitgeschakeld door de uiteindelijke winnaar van het toernooi: Spanje.

Bekijk hier al onze video's
Meer Europees Kampioenschap
Meer over Europees Kampioenschap
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.