'Duizend-en-één details' Buffon over Berlijn moeten Italië inspireren

Reacties

Gianluigi Buffon heeft de Italiaanse spelers herinnerd aan de betekenis voor hun land van de plek waar zaterdag de achtste finale tegen Zwitserland op het programma staat: het Olympiastadion in Berlijn. 

'Duizend-en-één details' Buffon over Berlijn moeten Italië inspireren
Zwitserland
Zwitserland
2 - 0
Italië
Italië

Buffon, tegenwoordig teammanager, stond onder de lat toen Italië daar in 2006 wereldkampioen werd. De Azzurri versloegen Frankrijk na een 1-1 gelijkspel en penaltyserie, in een wedstrijd die vooral wordt herinnerd om de kopstoot van Zinédine Zidane aan het adres van Marco Materazzi.

En nu keert Italië terug. 'Dat is natuurlijk emotioneel', zei bondscoach Luciano Spalletti tegen Sky Sport Italia. 'Zeker als je naast Gigi Buffon zit die je duizend-en-één details vertelt over zijn ervaringen van destijds. We hebben alles opgeslagen! Morgen zullen we ons moeten spiegelen aan de selectie van toen, om ze terug te betalen voor de geweldige vreugde die ze ons hebben gebracht.'

Het weerzien met Berlijn is mogelijk gemaakt door de goal in minuut 98 van Mattia Zaccagni, afgelopen maandag tegen Kroatië. 'Met Zaccagni's goal is er iets op zijn plek gevallen', zei aanvoerder Gianluigi Donnarumma, tevens pupil van Buffon, op de persconferentie. 'Ik zie het team groeien. Velen dachten dat we er waren geweest in die Groep des Doods. Maar we staan er nu heel positief voor.'

Alles over het EK

Tijdens het EK bundelen we het laatste EK- en Oranje-nieuws op onze EK 2024-pagina. Alle wedstrijden zijn hier te vinden.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.