Dumfries laat twee gezichten zien in ongekend spekstakelstuk

Denzel Dumfries viel zondag zowel in positieve als in negatieve zin op bij Internazionale tegen Juventus. De Nederlander was aanvallend belangrijk voor de Italiaanse kampioen, maar zakte verdedigend door het ijs.

Internazionale
4 - 4
Juventus
Juventus

Dumfries verdiende de penalty voor de 3-2 van zijn ploeg en maakte in de tweede helft zelf de 4-2. Daarmee leek de rechtsback een glansrol te vertolken, maar in de laatste twintig minuten besloot Kenan Yildiz anders. De Turkse aanvaller ontsnapte tot twee keer toe aan de aandacht van Dumfries en bepaalde de eindstand op 4-4.

'Net als in Bern (tegen BSC Young Boys, red.) krijgt hij het voor elkaar een strafschop mee te krijgen en hij scoort, maar bij beide doelpunten zet hij het licht op groen voor Yildiz', schrijft Tuttosport over Dumfries, die een zes krijgt van de Italiaanse krant.

'Ik moet een aantal terugkerende fouten analyseren', klonk het teleurgesteld uit de keel van Inter-trainer Simone Inzaghi bij DAZN. 'We moesten allemaal meer doen; praten over individuele spelers is nutteloos. Als coach moet ik het begrijpen. We worden nu beïnvloed door het resultaat. In elf wedstrijden tegen Juventus is het me nog nooit overkomen om acht of negen doelkansen tegen te creëren. Er is teleurstelling, maar we gaan door."

Het was niet voor het eerst dat er minimaal acht doelpunten vielen in een duel tussen Juventus en Inter. In 1961 werd het 9-1 voor Juventus en in 1932 6-2 voor de ploeg uit Turijn. Wel was het voor het eerst dat er vijf doelpunten voor rust vielen in een wedstrijd tussen de twee Italiaanse grootmachten. Ook was Yildiz de jongste speler ooit die meer dan één keer scoorde in de Derby d'Italia, zo weet Opta.